Sevgililer Günü, yüzyıllar boyunca farklı anlamlar yüklenmiş bir gün. Antik Roma’dan Orta Çağ’a, oradan modern dünyaya uzanan bu tarihsel yolculukta değişmeyen tek şey ise insanın sevme ve sevilme ihtiyacı oldu.
Bugün 14 Şubat denildiğinde akla ilk olarak romantik hediyeler geliyor. Oysa sevgi, yalnızca bir güne sığdırılacak kadar küçük bir duygu değil. Sevgi; bir cümlede saklıdır, bir hikâyede büyür, bir kitapta derinleşir.
Biz bir yayınevi olarak sevginin en kalıcı hâlinin kelimelerde yaşadığına inanıyoruz. Çünkü bazı duygular söylenir ve unutulur; bazıları yazılır ve nesiller boyunca kalır. Bir romanın satır aralarında filizlenen aşk, bir şiirin mısrasında yoğunlaşan özlem, bir öykünün sonunda hissedilen bağlılık… Edebiyat, sevginin hafızasıdır.
Sevgililer Günü’nün kökeni Aziz Valentine’e ve fedakârlık hikâyelerine dayanır. Bugün ise o fedakârlık, zamanı paylaşmakla anlam kazanıyor. Birlikte okunan bir kitap, altı çizilen bir cümle, hediye edilen bir hikâye… Bunlar geçici değil; iz bırakan armağanlardır.
Bu 14 Şubat’ta sevginizi bir nesneyle değil, bir anlamla ifade etmeye ne dersiniz?
Belki bir romanla, belki bir şiir kitabıyla, belki de yıllar sonra tekrar açılacak bir ilk sayfa notuyla. MERAL AKMAN ‘ın kaleminden #ruhumunyarısına ruhunuzun yarısına hediye edilecek en güzel kitap
Çünkü bazı hediyeler solar.
Bazıları ise her okunduğunda yeniden çiçek açar. #sevgililergünü #sevgililergünühediyesi #14şubatsevgililergünü #14şubat
octopuskitap.comRuhumun YarısınaMeral Akman