2026 12. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 14:47
Sessiz Hasta, okurken beni en çok şaşırtan kitaplardan biri oldu. İlk başta klasik bir cinayet hikâyesi gibi başlıyor. Alicia adında bir kadın, kocasını öldürüyor ve o günden sonra tek kelime etmiyor. Herkes onun neden sustuğunu merak ediyor. Kitap da tam olarak bu merak üzerinden ilerliyor. Bir terapist olan Theo, Alicia’yı konuşturmak için çaba gösteriyor ve biz de olayları onun gözünden takip ediyoruz. Kitabı okurken en çok hoşuma giden şey, merak duygusunun sürekli canlı kalmasıydı. Bölümler kısa olduğu için “bir bölüm daha” diyerek ilerliyorsunuz. Alicia’nın neden sustuğunu öğrenmek istiyorsunuz ama aynı zamanda Theo’nun hayatına dair detaylar da dikkat çekiyor. Zamanla anlıyorsunuz ki aslında sadece Alicia’nın hikâyesini okumuyorsunuz. Sonlara doğru gelen ters köşe beni gerçekten şaşırttı. Kitap boyunca kurduğum bütün düşünceler bir anda değişti. Yazarın okuyucuyu yönlendirme biçimi bence oldukça başarılıydı. Bu yüzden kitap bittikten sonra başa dönüp bazı yerleri tekrar düşünmek istedim. Dili ağır değil, rahat okunuyor. Çok edebî, süslü bir anlatımı yok ama zaten bu sadelik gerilimi daha etkili kılıyor. Psikolojik yönü güçlü bir kitap ama sizi yormuyor. Daha çok merak ve şaşkınlık üzerinden ilerliyor. Genel olarak Sessiz Hasta, akıcı, sürükleyici ve sonuyla etkileyen bir roman. Özellikle ters köşeli hikâyeleri sevenler için güzel bir tercih olur. Ben okurken hem gerildim hem de insan psikolojisi üzerine düşündüm.
Sessiz HastaAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 202312,8bin okunma