2026 5. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 02:16
Niğde Dava Hanımları Okuma Grubumuzla şubat ayı tahlil kitabımız, Hindistanlı Zakir Naik hoca tarafından yazılmış ve İdrak Yayınları tarafından yayımlanmış olan “Sorun Sorular“ kitabı idi. Yazar, gayrimüslimlerin İslam hakkında sık sorduğu 19 soruya sade ve akıcı bir dille cevaplar sunuyor, karşı görüşü, hitap ettiği kitleyi iyi analiz ettiğini gösteren bir anlatım sunuyor ve onların mantık temeline uygun açıklamalar yapıyor. Velhasıl kitap günlük hayat ve metin karşılaştırmalarından güzel örnekler vererek, konuları temel seviyede anlaşılır hâle getiriyor. Tekrar altını çizeyim, çok temel bir kitap. Fakat bize temel gelen başkasına daha detaylı gelebilir elbette. Tavsiyedir. Konferans ve videolarını izlemenizi öneririm. Kendisine önyargılı bir kesim mevcuttur, fakat Kur’an ve sünnet ehli bir kimse hakkında hüsnü zandan gayrısını beslemeyi doğru bulmuyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun. Ben çok severim, özellikle Akaid cevapları noktasında tavsiye edilebilecek isimler arasında olduğu kanaatindeyim. Alıntı olarak son soru olan 19. bölümü nasıl cevaplamış paylaşayım :) Müslümanlar neden gayrimüslimlere ‘kâfir’ diyerek onları rahatsız ediyorlar? Sorusu 1. ‘Kâfir’ Reddeden Anlamındadır ‘Kâfir’ kelimesi reddetmek veya gizlemek manasına gelen ‘küfür’ kelimesinden türemiştir. İslamî terminolojide kâfir, İslam hakikatini gizleyen veya reddeden kişiler manasına gelmektedir ve İslam’a inanmayan kişilere İngilizce’de ‘non-Muslim’ yani gayrimüslim denir. 2. Rahatsız Oluyorlarsa İslam’ı Kabul Etsinler Eğer Müslüman olmayan bir kişi, gayrimüslim manasına gelen kâfir kelimesini hakaret olarak algılıyorsa İslam’ı kabul etsin, böylelikle biz de ona kâfir (yani gayrimüslim) diye hitap etmeyi bırakırız.
Sorun SorularZakir Naik · İdrak Yayınları · 2021163 okunma