️ Gülünü değerli kılan...
2026 2. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 23:32
Gülünü değerli kılan nedir sahi? Hayat koşturmacasında ona karşı hissettiğin zarif duygulardır, ona verdiğin emektir, ona bağlılığındır. Küçük Prens, yalnızca bir çocuğun yıldızlar arasında yaptığı yolculuk değildir; aynı zamanda büyüdükçe unuttuğumuz ama aslında hiç kaybetmememiz gereken değerlerin hatırlatılmasıdır. Küçük Prens’in gezegen gezegen dolaşırken karşılaştığı yetişkinler, gücün, sayının, ünün ve alışkanlıkların insanı nasıl körleştirebildiğini gösterir. Oysa Küçük Prens, her karşılaşmada saf bir merakla sorular sorar; anlamaya çalışır. Bu yönüyle kitap, yetişkin dünyasının karmaşasına bir ayna tutar ve bizi çocukluğumuzun berraklığına davet eder. Tilki ile kurulan dostluk ise kitabın en unutulmaz anlarından biridir. “Evcilleştirmek” kavramı, bir şeye zaman ayırmanın, bağ kurmanın ve sorumluluk almanın ne anlama geldiğini öğretir. Sevmenin, sahip olmak değil; emek vermek olduğunu fısıldar satır aralarında. İşte bu yüzden Küçük Prens’in gülü, dünyadaki tüm güllerden farklıdır.. ️
İnsan ve Duygular
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Payidar Çocuk Yayınları · 2021280bin okunma