Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 15 Şubat 2026 11:48 Kitapta iki ana karakter bulunuyor; Zara ve Koza. İki alegorik (temsili) kişiden Zara; anneyi, Koza, çocuğu temsil ediyor. Zara’nın hamile kalmasıyla başlayan macera, Koza’nın okul yıllarına kadar devam ediyor.
Uyku eğitimi
Annenin kendine öncelik tanıması
Sabır duygusu
Güvenli bağlanma
gibi konularda karakterler üzerinden okuyucuya yol gösteriyor.
Ayrıca Saniye Hoca, bilimsel kitaplarda görülen akademik dilden ziyade, sıcak ve samimi bir üslup kullanarak okuyucusunu konunun içerisine dâhil ediyor ve bu sayede çevre tavsiyelerinden bıkan annelere bir şekilde ilaç olmayı başarıyor. Yazarın kurgu becerisi ve yakaladığı üslup, okurların heyecan duyacağı ve bunun yanında haz alacağı bir atmosferi de içinde barındırıyor.
Kısaca, gerek anne gerekse akademisyen kimliği ile ön plana çıkan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, kitabı, yazıları ve sosyal medya paylaşımları anneler için iyi bir kaynak olabilir.
….
Bana göre ise mükemmellik herkese göre değişebilir. Birisi çocuğuna sevgiyi verir iyi hisseder, birisi çocuğuna akademik bilgiler doldurarak kendini iyi hisseder. Bu kişiden kişiye farklılık gösterse de bir anne olarak ortak nokta hep çocuğunu daha iyiye sahip olması için elinden geleni yapmaktır sonuçta. O yüzden “Korkma sen iyi bir annesin” demek doğrudur.
Yaşadığın zor anları paylaşmak seni güçsüz ve yetersiz bir anne yapmaz unutma, her an her dakika çocuğuna mükemmel olanaklar sunamamak seni kötü bir anne yapmaz unutma. Hepimiz insanız ve yaşadığımız iyi ya da kötü duyguların sebebi ile bazen istediğimiz performansta geri dönütler sağlayamayabiliriz. Bu bizi düşürmesin ve hayatın olağan akışında olabilecek normal şeyler olduğunu hatırlayalım. Kendimize haksızlık etmeyelim ve “Canım Kendim” diyelim. Biz fiziki ve psikolojik olarak iyiysek zaten iyi bir anneyiz unutmayalım.