Şovalye ve Güve Kitap Yorumu
2026 8. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 12:49
Bir anda çok övülmeye başlayınca abartıldığını düşünmüştüm açıkçası. İlk yüz sayfa kadarı karakterlerle tanışma ve evreni tanımaya çalışmayla geçti. Ama sonrası, özellikle dokumacı ve final bölümü. Beklemiyordum. Çok iyiydi. Ayın favorisi oldu bile. Omen denilen 6 tanrı var bu evrende. Aisling katedralinde de, bir başrahibe ve 6 tane kahin var. Kahinler, yetim ve hasta çocuklardan her 10 yılda bir seçiliyor. Kahinler, para karşılığında, Aisling'in suyunda boğulup, omenlerden geleceğe dair görü alıyorlar. Katedrale, yeni genç kral Benji ve şovalyeleri de geliyor. 6 numaralı kahin (başrolümüz), boğulup, Benji'nin kehanetine bakıyor ama hep korkunç şeyler ve kötü talih görüyor. Kahinlerin katedralden dışarı çıkmaları yasak. Şovalyelerle ufak bir kaçamak ta yapıyorlar. Bu olaydan bir süre sonra da kahinler tek tek kaybolmaya başlıyor. 6 numaralı kahin, bunun üzerine başrahibeye güvenini kaybediyor ve kraldan yardım istiyor. Kral mı ona yardım ediyor, o mu krala yardım ediyor tartışılır ama olaylar tam da bunun üzerine başlıyor.
2026 Okuma Raporları
Şövalye ve GüveRachel Gillig · Olimpos Yayınları · 2025230 okunma