Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 01 Şubat 2026 00:22 𝗦𝗮𝗻𝗱𝗮𝗹𝗶𝗺 𝗴𝗲𝗹𝗶𝘆𝗼𝗿 𝘃𝗮𝗿𝗱𝗮
Yazarın dili oldukça sade, günlük hayattan öyküler var. Kitap 2 öyküden oluşmaktadır. İlk öykümüz kitabın da adı olan “Sandalım geliyor varda”, ikincisi ise “tekin olmayan kedi” isimli öykü.
Sandalım geliyor varda, yazarın yaşadığı gerçek bir hikayeymiş. Yolcu taşıyan bir sandalcımız var. Eski İstanbul’u onunla birlikte geziniyor Haliç kıyılarında kürek çekiyoruz.
Çeşitli yolcular bu sandala binip iniyorlar. Bir gün üç tane genç kız bu sandala biner, diğer yolcuların aksine sandalcının dikkatini çeker, sandalcı ilk başta yolcuları alma istemez çünkü acelesi vardır ve evde annesi beklemektedir. Ancak kızlar da acelelerinin olduğunu ve bi an önce evlerine gitmeleri gerektiğini söyleyince sandalcı üç genç kuzu alır ve yola koyulur. İlerledikçe kızlar ve sandalcı hoş sohbet ederler, sandalcıdan yolu uzatmasını isterler, o da biri hayli şaşırır ve akşam vaktinin geldiğini ve evlerine gitmelerinin gerektiğini söyler. Sandalcı maniler söyler kızlar ona bu manileri, okuduğu şiirleri nereden bildiğini sorar.
Kızlar ve sandalcı daha çok gezmek şartıyla tekrar sözleşirler.
İlk hikaye tam bitti derken ikinci bölümüne geçiyoruz aradan yıllar geçiyor ve sandalcı uzun zamandır haber alamadığı bu üç genç kızdan tesadüf eseri haber alıyor, ilk bölüme göre biraz daha hüzünlü bir bölümdü. İstanbul boğazında seyahat etmek insanı mutlu ediyor ilk öyküyü sevdim biraz daha uzun olabilirmiş gelelim ikinciye.
Bu öyküyü okurken de eğleneceksiniz. Tekin olmayan kedi de ise kediden yaptıklarına şaşıracaksınız ve öykünün sonunda eminim güleceksiniz
Türk edebiyatı klasiklerinden bir kitabı daha okumanın mutluluğunu yaşıyorum tek oturuşta okuyup bitireceğiniz bir kitap, herkese tavsiye ederim