2026 12. kitabı
#pandadiyorki İyi Ruhlar Harriet… Teyzesinden miras kalan Kuş Yuvası adlı antikacıyı işleten, insanları memnun etmeyi adeta misyon edinmiş, kişiliği kadar pijamaları da renkli Harriet. O günün diğerlerinden pek farkı yoktu. Tüm günü dükkânda geçirdikten sonra kanepesine kurulmuş, bağımlısı olduğu baston şekerlerden birini kemirirken klasik bir yılbaşı filmi izliyordu. Sıradan bir akşamdı… ta ki yılbaşı ağacının arkasında dikilen adamı fark edene kadar. Bu Nolan’dı. Geçmiş Noellerin hayaleti. Tek bir görevi vardı: Harriet’ı geçmiş anılarında bir yolculuğa çıkarmak, yaptığı büyük hatayı buldurmak ve onu sıradaki hayaletine teslim etmek. Ama işler hiç de planlandığı gibi gitmeyecekti. Özellikle birbirlerine bu kadar çekilirlerken ve Nolan’ın sihri kontrolden çıkmaya başlamışken… O romantik Noel enerjisi ve sıcacık kasaba atmosferi daha ilk sayfalardan beni öyle bir içine çekiverdi ki Yazar, Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı eserinden aldığı ilhami nefis bir şekilde işlemiş. Harriet, kocaman bir sarılıp, artık geçti demek isteyeceğiniz kadar naif ve narin. Nolan ise bütün o 'gergin İrlanda'lı hayalet adam' sertliğinin arkasında bir çörek kadar yumuşacık. Harriet’in hazır cevaplığı, Nolan'ın tavrını koruma çabaları, aralarındaki tatlı didişmeler ve geçmişe gidiş gelişlerin kattığı tempo... Uzun zamandır bir kitabı bu kadar eriyerek ve soluk almadan okumamıştım sanırım Nolan'ı da Harriet'i de o kadar çok sevdim ki Kuru kuruya bir romantizmi değil, birbirlerinin hayatlarına dokunan, iyileştiren ve geliştiren iki insanı okumak müthiş bir keyifti. E tabii sihir kısmı da bu işin tuzu biberi ️ Kitabı her elimden bırakmak zorunda kaldığımda kalbimden bir parçada onlarla kaldı. Neredeyse her diyaloglarının altını çiziverecektim İncir reçeli, Noel balosu, buz pateni, tekne... Unutamayacağım o kadar şey oldu ki. Benim için çok net bu ayın favorisidir hatta daha 2. aydan senenin ilk beşine yazarım altın harflerle. Sadece benim için minicik bir pürüz vardı: smut sahneler. Çok rahatsız edici değildi ama hikâyenin o yumuşacık masumiyetini biraz bölmüş gibi hissettim. Belki de ben birazcık eski kafalı olabilirim ‍
İyi RuhlarB. K. Borison · Nox Yayınları · 202568 okunma