2026 9. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 16:46
Mış Gibi Yetişkinler, dışarıdan bakıldığında yetişkin gibi görünen fakat duygusal açıdan yeterince olgunlaşmamış bireyleri ele alır. Doğan Cüceloğlu, çocuklukta yaşanan aile ilişkilerinin, ebeveyn tutumlarının ve karşılanmayan duygusal ihtiyaçların yetişkinlikteki kişilik yapısını nasıl şekillendirdiğini açıklar. Sevgi, kabul ve güven ortamında büyümeyen bireylerin ileriki yaşamlarında onay arayışı, özgüven eksikliği ve sağlıksız ilişki kalıpları geliştirebileceğini vurgular. Kitapta yer alan gerçek yaşam örnekleri ve çözümlemeler, okuyucunun kendi geçmişini, aile bağlarını ve davranış biçimlerini sorgulamasına yardımcı olur. Böylece kişi, "mış gibi" yaşamak yerine daha bilinçli, sorumluluk sahibi ve duygusal olarak dengeli bir yetişkin olma yolunda farkındalık kazanabilir. Eserin temel mesajı, gerçek yetişkinliğin yalnızca yaş almakla değil; duygusal olgunluk, öz farkındalık ve sağlıklı ilişkiler kurabilme becerisiyle mümkün olduğudur. Yaşamı boyunca insana dair her hikâyeden derin bir anlam süzen bilgeliğiyle gönüllere dokunan Doğan Cüceloğlu'nu, vefat yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.
'Mış Gibi' YetişkinlerDoğan Cüceloğlu · Kronik Kitap · 20253,263 okunma