Puan vermedi·382 syf.····Okunma: 17 Şubat 2026 00:20 Merhameti ve adaletiyle tanınan Kral Tolun’un yönetimindeki ülke uzun yıllar huzur içinde yaşamıştır. Ancak bu düzen, Meril Krallığı’nın yükselen tehdidi ve saray içindeki gizli hesaplarla sarsılır. Kralın kardeşi Doran, taht hırsıyla hareket ederek Meril Krallığı ile gizli bir ittifaka girer. Saray baskına uğrar, düzen altüst olur. Kral Tolun’un kurduğu denge çökerken oğlunu kurtarmak için son bir fedakârlık yapar ve onu gizli bir geçitten geçirip saraydan uzaklaştırır.
Dağlara sığınan Alpagu’nun yolu, Aybars ile kesişir. Aybars, Alpagu’nun yeniden doğuşunun rehberi olur. Alpagu kimliğini gizlemek zorundadır. Bu nedenle ismi değiştirilir ve yeni ismi Baran olur.
Dağlarda geçen günler onu hem bedenen hem ruhen değiştirir. Kılıç yerine kalem tutmayı tercih etmiş biriyken savaşmayı öğrenir, liderliği öğrenir, sabretmeyi öğrenir. Ancak en zor öğrendiği şey, intikam ile adalet arasındaki çizgidir. Çünkü Alpagu’nun içindeki yangın yalnızca düşmanına değil, ihanet eden amcasına yönelmiştir.
️İntikam ateşiyle yanan bir yürekte sevgi filizlenebilir mi? Buradan itibaren Lara giriyor kitabımıza. Onun da hikayesini merak ediyoruz.
Dostlukların sınandığı, sadakatin kırıldığı, ihanetin en yakından geldiği bu hikâyede Alpagu’nun önünde tek bir soru var:
Taht kanla mı alınır, yoksa adaletle mi?
Kitap hakkındaki düşüncelerim: Kitap 382 sayfadan oluşan genel anlamda sürükleyici bir kitaptı. Olaylar hızlı ilerlediği için merakı canlı tutuyor. Kitaba Lara'nın dahil olmasını sevdim, kitaba duygusal bir boyut kattı. Epik roman severlere tavsiye ederim.