Merhabalar
Bugün sizleri mis gibi kokulu hikayeler nefis lezzetli tarifleri olan Pastacıdan Masallar ile geldim. Mehtap AKTÜRK AKARSU yazarın kalemini çok sevdim sade ve duruydu okurken akıp gitti diyebilirim.
"Bazı masallar sessizce anlatılır: Fısıltıyla... Ve yalnızca kalpten dinleyenlere açılır."
"Bazen bir tarifin sonu, aslında yepyeni bir hikayenin başlangıcıdır. "
"Bazı tarifler yalnızca mutfakta doğmaz...
Bazıları kalpte mayalanır;
Yıllar boyunca ağır ağır pişer.
Kimi zaman sessizce unutulur.
Kimi zaman da eski bir kağıdın arasından kokusunu yeniden duyurur.
Bir fincan kahvenin yanında paylaşılan sakinlik işte bu masal böyle doğdu."
Okuduğunuz tarifleri ve hatta hikayeleri unutun.
Okadar içten ve samimiyetle yazılmış ki kitap hikayesinin ardından tarifleri tek tek denememek için kendimi zor tuttum.
Yıllar geçsede postakallı kek benim için hep çok özel olacak. Fakat bu kitapta bir püf nokta öğrendim ki şimdi portakallı kek daha güzel daha anlamlı.
Her sayfasını ayrı ayrı çok sevdim her hikaye her tarif çok özel ama içlerinden bir kaçtane hikaye varki kendimi okuduğum. Her satırında geçmişe gittiğim. Elif'in hikayesi anne olduktan sonra yaşadıklarını yaşatmamaya çalışan ve güzeller güzeli kızı Selin ile içindeki minik Elif'in bir pastada yaşadıkları heyecan. Bazı anne babalar ne kadar yaralar değil mi. Bazen bilerek bazen belkide bilmeden ama yaralar. Ben yapamadım evladım en güzelini yapsın yaşasın dersin. Keşke Elif ve Selin'le birlikte üflesebilseydim dedim o pastayı. Bir hikaye bir yaşanmışlık gözlerim dolu dolu okuduysam okurken yaşamışımdır. O sayfaları. Ah birde sonlarda Bengü'nün hikayesi varki ne kadar ağladım bilmiyorum canım güçlü kadın biz küllerinden doğmayı seven varlıklarız...
Bu hayatta herzaman beklediğin, istediğin olmaya bilir. Ama hayat herzaman sana başka bir mucize sunar.
Babannesine aşık bir insan olarak çoğu sayfada aklıma gelmesi okadar manidar ki çünkü babannem yeni tarifleri çok severdi. İçerisinde birbirinden güzel tarifler püf noktaları hikayeler. Şimdi kendi hayatınızın hikayesini yazmaya hazırmısınız.
" Bazı pastalar yalnızca bir kutlama değil, bir zamanlar duyulmamış bir dileğin cevabıdır."