2026 39. kitabı
Ayşegül Sözen Dağ Kayıp Rüyalar Peşinde Uzun zamandır yağmayan yağmurlar gökyüzünün belini büktüğü icin topraklarda bir yudum suya hasretti. İnsanların yüzleri tebessümden uzaktı Baykuşların gece uyuması,bir sincabın cevizleri yemeyip büyük kuleler yapması ,kuzuların horon tepmesi gibi olaylar arada sirada insanların yüzünü tebessüm ettiren olaylardan bazılarıydı. Bu şehirde yaşayan Ada,”hayalleri kendisine ait”biriydi. Pencereden,şehrin üstüne inen toz tabakasını izleyen Ada,gözlerini kapatıp hayal dünyasına daldı.Hayallerinden sıyrılıp ışıkların altında yaşayan “Neonlar”ın neden hic hayal kurmaya ihtiyaçları olmadığını düşündü.Ama bu şatafatlı hayatın bir bedeli vardı ve o da Neonlar icin hayatın gri renge donmesiydi Neonlar icin “gri“başladığında giyim üzerinde çalışan kişiler düşlerini kaybettiklerinden gri takım elbiseler dışında kıyafet üretemiyorlardı. Fabrikalar ise yapay zeka İle oluşturulan resimlere göre kumaş baskısı yapabiliyordu.Bu arada yapay zekanın koordinatörü düş gücünü kaybettiği icjn sistem aynı şeyin etrafında dönüyordu. Meslekler bir bir yok olmaya başlamış.. Ressamlar ise durumu en vahim olanlarıydı. Manzara resmî yapamayı bırak bir çöp adama resmî bile çizemiyorlardı.. Müzisyenler,beste yapmayı bırakmış tek çalabildikleri beste “Neon Marşı”ydı! Durumun çıkmaza girdiğini gören rüya mühendisi Neon,yoksul insanların hayallerinin cok zengin olduğunu işittiği günden beri bu yoksul insanların hayallerini “satın alma”fikrini ortaya atmış Ada nın babası da o hayalleri satın alınan yoksul insanlardan sadece biriydi.Bir miktar para karşılığında hayallerini satmak zorunda kalan Ada nın babası ve bir cok işsiz,isimsiz baba ,karanlık rüya ve hayal odalarında cihazlara bağlı bir şekilde bekliyorlardı. Ada en çok küçükken babasıyla geçirdiği o güzel anıları da aldılar mı acaba diye endişeleniyordu. Dispotik dünyaya cesurca yolculuk yapan Ada ve kendisinden sadece iki yaş küçük kardeşi Berk in cesurca dispotik dünyaya yapmış oldukları bu yolculukta neler yaşadıklarını merak ediyorsanız cevabı bulacağınız tek yer eserin kendisiKalın sağlıcakla @aysegulsozendag Masalcı Anneler @turkuvazcocuk #okuyanterazi #okuyanteraziokuyor #reklamdeğiltavsiye
Kayıp Rüyalar PeşindeAyşegül Sözen Dağ · Turkuvaz Çocuk Yayınevi · 20253 okunma