2026 2. kitabı
Öncelikle bu kıymetli eseri okumakla, Sultan Fatih’in yalnızca askerî ve siyasi bir hükümdar olmadığını; aynı zamanda felsefi ve bilimsel meselelerle yakından ilgilenen gerçek bir entelektüel olduğunu bir kez daha gördüm. Kitaplığında yer alan toplam 92 eserde göze çarpan en önemli özellik; “Doğu-Batı sentezinin“ Fatih’in koleksiyonununda ki mükemmel tezahürü. Koleksiyonun’da Tefsir, hadis ve fıkıh gibi İslami ilimler, felsefe,mantık, matematik, tarih, coğrafya ve Antik Yunan felsefesine dair tercümeler yer alıyor. Bence bu kıymetli eser 15.YY Osmanlı dünyasında bilgi, iktidar ve kültür arasındaki ilişkiyi mükemmel bir yere taşıyan kendine has ve özgün bir eser. Ebu’l Feth, okuduğu bir çok eserle çok farklı perspektiflerden bakmaya olanak bulmuş gerçek bir entelektüel. Çok kıymetli bir eser…
Sultan Fatih'in Şahsî KitaplığıKolektif · Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı · 03 okunma
Sıla
Çok teşekkür ederim . Evet dediğiniz gibi Yazma Eserleri bulmak zor bazen eser de olmayabiliyor. Ancak isterseniz bu eserin PDF’ini size atabilirim.
Pdf okuyamıyorum maalesef. Mağazalarına bakarım. Teşekkür ederim.
Sıla
Fikir İşçisi Rica ederim iyi akşamlar.
Sıla Keyifli okumalar. Hayırlı akşamlar.
Çok güzel inceleme elinize sağlık. Listemde almak istediklerim var fakat Yazma Eserleri internetten almak çok zor hem eser yok hem o eseri bulmak zor.