2026 16. kitabı
Biraz sonunun tahmin edile bilirliği birazda ağır temposu ile beni bir tık üzen bir kitap okurum ama bu sevmediğim anlamına tabi ki gelmiyor. Kitap öyle güzel yazılmış ki içeriğini bol bol düşünüyorsunuz kimin güvenilir olduğunu anlatılanların ne kadar doğru olduğunu görünenin mi yoksa gerçeğim mi doğru olduğunu bol bol düşünerek geçiyor yazarımız zaten günümüzün hastalığı olan sosyal medyada var olma ve mükemmel hayata özenilme durumlarını o kadar güzel yansıtmış ki satırları okurken zaten düşünmeye sevk ediyor bizleri. Gerçekten de öyle değil mi ama günümüz insanlığında yaşanılan hayattan daha çok özenilme yada var olmayan şekilde yansıtılma ne kadar da çok ne acı. • Gel gelelim kitabımızın minicik konusuna; Bir tarafta ayrıcalıklar ve büyük bir varlık içinde büyümüş ama tek isteği olan görülmek anlaşılmak olan Vanessa diğer tarafta ise sadece hayatta kala bilmek için dolandırıcılık yapan Nina ve bu iki karakter arasında yaşanan kimlik arayışı kendini bulma çabası kitap tek bir olay etrafında dönüyor gibi bir geçmişe gidiyoruz bir normal zamana ama en çok iki karakterin iç dünyasını bastırılmış duygularını ve yüzleşmekten kaçınılan gerçekleri bir bir görüyoruz. Dediğim gibi durağan bir kitap olmasına rağmen her bir okuru kesinlikle düşünmeye zorluyor ben severek okudum sizlerin de okumasını öneriyorum.
Kıymetli Küçük ŞeylerJanelle Brown · Altın Kitaplar · 2026156 okunma