şizofrenik haller
2026 3. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2026 07:55
Şizofrenik Haller’i okurken daha ağır bir psikolojik derinlik bekliyordum açıkçası. O yüzden kitap beni biraz ters köşe yaptı. Veysel’in bu noktaya nasıl geldiğini adım adım öğrenmek gerçekten ilgi çekiciydi. Karakterin dönüşümünü görmek güzeldi ve zekâsı gerçekten takdire şayandı. Planlı, hesaplı ve soğukkanlı tarafı etkileyiciydi. Ama anlatım konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Dil sade ama bir yandan da kafa karıştırıcıydı. Sürekli değişen tarihler ve zaman atlamaları beni hikâyenin içinden kopardı. Tek bir anlatım çizgisinden ilerleseydi daha güçlü bir etki bırakabilirdi diye düşünüyorum. Gereksiz bir dağınıklık hissi verdi bana. Bir de şu var Veysel’in kendince haklı sebepleri olması, yaşadıkları ve psikolojisi onu bu noktaya getirmiş olabilir. Ama yine de yaptıkları bana doğru gelmedi. Empati kurabildim ama onaylayamadım. Belki de kitabın en güçlü tarafı buydu; seni karaktere yaklaştırıp aynı anda mesafe koydurması. Genel olarak ilgi çekici ama anlatım tercihleri yüzünden daha büyük bir etki bırakabilecekken biraz geri planda kalmış bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Duygu ve Düşünce
Şizofrenik HallerYusuf Öztürk · Hayy Kitap · 2019288 okunma