Ölüm Emri Yorumum;
2026 2. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 19:50
Açıkçası bu inceleme için epey heyecanlıyım ve stresliyim nelerden bahsetmem gerekli veya unuttuğum kısımlar olacak mı emin değilim. Her neyse içimden ne geçiyorsa söyleyeceğim. Öncelikle zaten bu kitabı okuyanlar muhtemelen birinci seriden beri okuyan kişiler ve de benim gibi şaşkındırlar. Zira okuduğumuz karakterlerden biri meğer tanıdığımız biri çıktı. Şaşkınım ama mutluyum da çünkü sevdiğim biriydi. Gelelim kitaba; doğrusu bu kitabı okumadan önce geçmişi anlattığını bilmiyordum beni epey şaşırttı ve de üzdü. Zira devamı olacak umuduyla okumuştum meğer bir sonmuş Son İsyan. Ama bir tarafım öncesini öğrendiği için mutlu, en azından her şey daha yerli yerine oturdu. Kitabı okurken 2020 detayı gözden kaçmadı. Kitabın başlarında sıkıldım adapte olmak zordu benim için, tabii bir de yaşadığım hayal kırıklığını unutmayalım. Bu seri benim ilklerimden, bu sebeple değerli. Zaten serinin bu kitabını arkadaşım hediye olarak almıştı ki bundan dolayı da değerli. Bu kadar sene sonra daha yeni okudum. Kitaba adapte olduktan sonrası güzeldi. Açıkçası diğer kitaplarında bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum. Fazla gerilimli bir kitaptı, yeri geldi midem bulandı Mark ile, yeri geldi heyecanlandım, korktum. Duygular daha iyi geçti sanki bu kitapta. Diğer yan karakterler de çok tatlıydı -Trina, Alec, Lana-. Olaylar zaten fazlasıyla kötü ve gerilimli ama karakterler umudu kaybetmeden -kaybettikleri zaman olsa da- savaştılar. Sadece aksiyon sahneleri bana çok fazla geldi doğrusu, bir de sanki yazmak için yazılmış gibi de ya da bana öyle geldi. Gerçi geçmişi öğrenmemiz gerekliydi, bu açıdan iyi oldu. Ama gereksiz sahne çoktu. Sonu epey duygusaldı, ağlanacak bir sahneydi. -spoi; Deedee’nin Teresa çıkacağını hiç beklemiyordum. Ben Teresa’yı hep seven biriydim (ihanet etmiş olabilir ama sonrasında yaptıklarıyla bence affedilecek bir şey). Brenda’yı açık konuşalım sevmiyorum Teresa benim gözümde hep kadın başroldü. Hep Thomas’ın sevdiği kızdı gözümde öyle de kalacak. Brenda’yı bence katmamalıydı yazar, muhteşem çifti mahvetmiş. Zaten kitabın sonunda da gördüğümüz gibi Thomas ve Teresa’nın arasındaki bağ sanılandan daha güçlü ve eski. Ayrıca Teresa’nın yaptığı ihaneti biraz daha iyi anlamış olduk bence. Teresa için kaç kişi kendini feda etti, sırf Işıl için tedavi bulunsun diye. Unutmayalım ki Teresa da yanlışa kanıp tedavi bulunması için ihanet etmişti. Tabii saf birisi olarak kandı ama amacı neticede tedaviydi. Zira bu tedavi için kaç can gitti ve de mücadele etti birlikte okuduk bu kitapta.
Labirent: Ölüm EmriJames Dashner · Pegasus Yayınları · 20155,4bin okunma