Polisiyenin Babası Ahmet Ümit’ten: Yırtıcı Kuşlar Zamanı
2025 22. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 01:43
Polisiye denince akla gelen ilk isim olan Ahmet Ümit, bizi yeniden Başkomser Nevzat’ın o vicdan kokan dünyasına davet ediyor. Ancak bu kez durum her zamankinden biraz daha farklı ve kişisel... Tanıdık Bir Yüz, Tanıdık Olmayan Bir Şüphe Bu romanı diğerlerinden ayıran en can alıcı nokta; suçlu koltuğunda görmeye alıştığımız "yabancı" figürünün yerini, bu kez Nevzat’ın (ve bizim) dünyasından, çok daha tanıdık bir ismin alması. Kitabı okurken kendinizi bir ikilemin ortasında buluyorsunuz: Bir yandan delillerin peşinden gidip şüphe duyuyor, diğer yandan "Hayır, o yapmış olamaz!" diyerek inkar ediyorsunuz. Yazar, okuyucunun bu güven duygusuyla adeta satranç oynuyor. Ahmet Ümit’in o su gibi akan olay örgüsü, sizi bir labirentin içine bırakıyor. "Ters köşe olacak mıyım?" sorusu her sayfa çevirişinizde zihninizde yankılanıyor. Sıkı bir Başkomser Nevzat bağımlısıysanız, karakterlerin duygusal derinliği sizi her zamankinden daha fazla sarsacak. Şimdiden okuyacak olanlara keyifli (ve bol şüpheli!) okumalar diliyorum. Eminim ki Nevzat’ın bu en zorlu sınavına bayılacaksınız.
Yırtıcı Kuşlar ZamanıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202413,2bin okunma