“Gündüzün Başında ….. Beni Gözet Ki ….”
Rasulullah s.a.v. şöyle buyurmuştur: “Şüphesiz Allah buyurdu ki: ‘Ey Adem oğlu! Gündüzün başında dört rekat namaz kılarak beni gözet ki ben de kalan gününde seni gözeteyim.’ “ ( sahihtir )
Sayfa 58 - POLEN Yayınları, 2006, 1.Baskı·Kitabı okudu
Din İslam
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Aynı apartmanda oturan iki insan düşünün. Biri sabah kalkıp pencereyi açıyor ve “Günaydın, ne güzel bir sabah!” diyor. Kötümser komşusu ise pencereyi açıp “Of, yine sabah oldu,” diyor.” ( PETER BURWASH ) ( #196974120 ) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Sabah kalktınız ve gerçekten de vermeniz gereken tek bir önemli karar var. Ne giyeceğinizden ya da saçınızı nasıl tarayacağınızdan bahsetmiyorum tabii. Bugün nasıl bir tutum sergileyeceksiniz? İyi mi yoksa kötü mü? Asıl önemlisi, bu.” ( PETER BURWASH ) ( #196920671 ) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: …… Resûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Sabah gözlerini açtığında bütün endişesi dünyadan ibaret olan bir kimsenin Allah katında hiçbir değeri yoktur. Allah Teâlâ böyle bir kimsenin kalbine şu dört özelliği yerleştirir: — Ebediyen sürecek olan bir kaygı/tasa, — Hiç bitmeyecek ve kendisinden bir an bile ayrılmayacak bir meşgale/uğraş, — Hiçbir zaman zenginlikle sonuçlanmayacak bir yoksulluk, — Asla sonu gelmeyen boş kuruntular ( #229969212 )
Gnosei Seauton
Sabah erken uyanmayı kolaylaştıran bir şey: *Sabah uyanınca yapacaklarımızı gece yatmadan önce bir kağıda listeleyip yazmak ve uyanınca kolayca farkedeceğimiz bir yere koymak…
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek alıntılar/ım: #209779142 #170178699 #163339334 #156658881 #172403684
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “Bir insan sabahleyin doğru yolda ise, akşam saatlerinde de öyle kalacak ve bundan pişman olmayacaktır.” ( Konfüçyüs ) ( #248857520 )
Gnosei Seauton
Bunu kendimizden de bilebiliriz: Mesela bir öğretmen olarak öğrencilerim için bir şeyler yapabilmem ve onları gözetebilmem için, öğrencimin de evde - zorunlu veya gönüllü- kişisel çalışmalarıyla, okulda da derse katılımlarıyla ve öğrenmeye dair yönelişleriyle bir başlangıç yaratması gerekir. Bu başlangıcı yaratmadan onun İçin yapabileceğim tek şey, bu başlangıcı yaratması yönünde onu etkilemektir, başka bir şey değil. Talep ve arz meselesi. Talep etmeden olmuyor, olmaz. Diye düşünüyor ve inanıyorum