Onu sevdiğim zamanlar
2026 24. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 17:03
"Bazı kalpleri zincirlesen de durmazdı; gözleri hep uzak yollara takılırdı." Herkese merhaba bugün #songülileokuyoruz ekibimizle Ocak Aydın'da okuyup yorumladığımız benim Kemal Varol ile tanışma kitabım olan onu sevdiğim zamanlar kitabının yorumuyla geldim sizlere Kitabın konusundan önce biraz Kemal Hocanın yazım tarzına değinmek istiyorum. Kemal hoca çok katmanlı ve oldukça akıcı bir yazım tarzına sahip. Nitekim Türkiye'de en çok okunan yazarlardan biri olmasının ana etkisinin de bu olduğu kanaatindeyim. Ben bu kitaptaki 'Kara Sis' göndermesi sonrası kitabı okuma listeme ekledim. Kitabın yazarla tanışmak için uygun olduğunu düşünüyorum. Gelelim kitabımızın konusuna Olaylar göçmen gönderme merkezine gelen hiç konuşmayan ismini ve hikayesini sonradan öğreneceğimiz gizemli kişinin gelişiyle başlar. Merkezin müdiresi aşırı Fransız milliyetçisi olmasına karşın bu gizemli kişinin hikayesini merak eder. Fransa'dan Diyarbakır'a uzanan hikaye gizemli kişinin hayatını gözler önüne sererken aynı anda müdüre Elenora'nın yitirdiği geçmiş aşkını da açığa çıkarır. Kültürümüzün ince ince işlenmesi yer yer yerel kelimlerin geçmesi benim en beğendiğim noktalardan oldu. Gizemli kişinin gizemli hikayesini ve geride kırık bir kalp bırakmış aşkın izlerine mutlaka tanık olmalısınız. Şimdiden okuyacak herkese keyifli okumalar
Alıntı
Onu Sevdiğim ZamanlarKemal Varol · Doğan Kitap · 20251,921 okunma