Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 18 Şubat 2026 20:41 Ölüm nedir? Siz hiç sevdiğiniz birini kaybettiniz mi? Bir anda yok olan birinin acısını nasıl yaşadınız? Siz hem ölümü hem de yaşamı iç içe yaşadınız mı? Siz hiç ölenle birlikte öldünüz mü?
Bunun gibi daha birçok soruyu yazar bizlere sorar ve bizlerin bu soruların içinde bir şeyler bulmamızı ister. Ben bu kitaba başladığım da o kadar akıcı bir şekilde ilerledi ki bir çırpıda okul bitecek diye korktum bu yüzden de yavaş yavaş okudum ve o acıyı, o duyguyu onunla birlikte yaşadım. Bazı kitaplar vardır ki sanki siz gerçekten de o olayın bir yerindeymişsiniz ki hissettirir ya bu kitap sadece bunu hissettirmekle kalmadı beni o duygunun en dibine kadar çekti.
Bir erkek çocuk ile baba ilişkisini bu kadar güçlü olduğunu ilk defa bu kitapta gördüm. Başta bu kitabını yazanı kız çocuğunun olduğunu düşündüm ki halen bile böyle düşünüyorum. Babasının kaybeden bir kişinin duyguları nasıl olur? Bunu yaşayan var yaşamayan var ama bu duyguyu tatmadan bir insanı anlayamazsın derler ya kesinlikle yanlış bu kitap bize bunu öyle bir içine alır ki siz o duyguyu tatmadan yaşarsınız ve anlarsınız.
Ben kitabı gerçekten çok beğendim. Kısa ve çok etkileyici olmuş. Ölümün ne olduğunu, ölümden sonra kişilerin hayatında kalan izleri çok net bir şekilde burada görebilirsiniz. Çocuk ebeveyn ilişkisinde neler olduğunu ve nasıl davranması gerektiği hakkında da bilgiler bulabileceğiniz bir kitaptır. Okuyacak herkese iyi okumalar dilerim.