Saka Ve Sanrı II
2026 6. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2026 23:55
' Kimisi gücüyle, kimisi de gülüşüyle acısını gizlerdi. -Bige Efil Saka Kalender ' Sırların ortaya çıktığı, bazı taşların yerine oturduğu ve yeni hamlelerin olduğu bir kurgu karşımıza çıktı bu sefer. Bazı hikayeler 1.kitapta ortadaydı ancak 2.kitapta onların çözümleri ortaya serildi. Hikayesi olanların hikayeleri bazı noktaların çözülmesine rağmen bazı taraflarından yeniden düğüm haline geldi. En büyük sır her zaman atlatılamayandır. Çünkü ruhun en derinlerinde gizlidir. Karun için böyle oldu her zaman. Ama bir Saka Kuşu gelip onun hayatını tepetaklak ederek bütün her şeyin yerini değiştirdi. Sırlar en sonunda ortaya çıktı. Herkes birbirine ait sırları öğrendi. Mezara giren mecazi anlamda öldü. Bu kitap ölümü, yaşamı, dengeyi, dengesizliği çok iyi gösterdi. Kullanılan kelimeler, işlenilen olay örgüsü, atlatılan mekanları ve kurguyu çevreleyen sırlar. Hepsi birer birer dökülmeye başladığı için hepsine bağlantı kurabiliyorsunuz. Kitabın bazı sayfaları belli bir yaş üstü. Kısa kesilip bahsedilecek geçilse de olurmuş ancak yazarımız böyle uygun gördüğü için bir şey diyemem. (Bunun için puan kırdım.) Olayların bazen çok uzun ve yavaş ilerledi sayfalar oldu ve bazı sahneleri hızlıca okudum. (Bunun için de puan kırdım. ) Karısından ödü patlayan bir bey olan Karun'u bu kitapta gördüğüm için mutlu oldum açıkcası. Ve aralarındaki filizlenmeye başlayan sevgiyle birbirleri için duvarlarını teker teker indirmeye başladıklarını okuduğum için de mutluyum. Genel anlamda sürükleyici bir kitap olduğu için ben buradan hemen 3.kitaba uçuyorum. Buraya daha çok şey yazmak isterim ancak kitapları okumanızı ve sonunu kendi duygularınızla görmenizi isterim. O yüzden sizleri kitap sayfalarına davet ediyorum... " Henüz seninle tanışmadım. Henüz senin yüzünü belleğime kaybetmedim ama artık bunu yapmayı istiyorum. -Bige Efil Saka Kalender " "Hiçbir şey yapamam. Biliyor musun, neden? Çünkü beni doğru zamanda öldürdüler. -Bige Efil Saka Kalender " " Biliyorum çünkü sen de biraz bensin. -Karun Kalender Sen acımasız olansın. Ben, sen olamam. -Bige Efil Saka Kalender Belki de sen hep biraz bendin. -Karun Kalender "
Saka ve Sanrı 2Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20251,626 okunma