Merhabalarr. Bugün İndia Kells'nin The Erased serisinin birinci kitabıyla geldimm. Kitabın konusundan kısaca bahsedeyim: Gazeteci Maeve Durham asker olan kardeşi aniden tutuklanıyor. Daha bunu sindiremeden kardeşinin ölümü haberini alıyor. Maeve bu durumdan şüphelenir ve bunu araştırmaya başlar. Bu araştırması da onu gizli bir insan deneyleri projesine M-Project ulaştırır. Maeve'nin bu Araştırması bazılarını rahatsız eder ve onu ortadan yok etmeleri için Reaper adından tetikçilerini gönderiyorlar.
Reaper sıradan bir tetikçi değildir. Hafızası silinmiş, kimliği parçalanmış, programlanmış bir operatiftir. Görevi Maeve’i ortadan kaldırmaktır. Fakat yüz yüze geldiklerinde işler planlandığı gibi gitmez. Maeve, onun geçmişinin kurbanı olduğunu, kardeşinin de onun gibi olduğunu söyler ve Reaper’ın zihninde bastırılmış anılar tetiklenir.
• Kitabın konusu kısaca bu ki beni de çeken bu konusu oldu. Askerleri, mahkumları kaçırıp onlar üzerinden deneyler yapıp onların hafızasını silen ve onları birer tetikçi yapan bir örgüt var ve Maeve arkasında hiçbir güç olmadan bu örgütü araştırmaya kardeşini aramaya başlıyor. Maeve'nin bu güçlü, cesur, inatçı yanını okumayı çok sevdim. Karşısındakilerin ne kadar güçlü olduğunu bildiği halde korkmadan hepsinin karşısında durmaya çalışıyor. Reaper ise bu örgütün eline düşmüş deneylerden biri. Hafızası silinmiş yerine sadece öldürmeye kodlanmış bir tetikçi kalmıştı. Onun kendini bulma çabasını okurken çok üzüldüm. Kim olduğunu ne olduğunu bilmiyordu ve Maeve ile birlikte kendini tekrar bulmaya çalışıyordu. İkisinin arasındaki ilişkiyi okumaktan zevk aldım. Kitabın aksiyon-bilim kurgu kısmı da çok iyi yazılmıştı. İlk kitap için çok iyi başladık bence ve devamını da çok merak ediyorum. Puan kırmamın tek sebebini de söyleyeyim bana göre Maeve ve Raperin hikâyesi tam anlamıyla bitmemişti bence. Hala kendini bulmaya çalışan bir Reaper ve kardeşini aramaya çalışan bir Maeve varken üstelik tüm örgüt bunların peşindeyken ikisinin ikinci bir kitabı da olmalıydı. İkinci kitap başka çiftten devam etmesi detayını pek sevmedim. Yine de seriye devam edeceğim çünkü konusunu çok sevdim:) okumak isteyen varsa da kesinlikle öneririm ♡