Merhabalar değerli kitapseverler! Bugün sizlere Jo Rooks'un kaleminden çıkan Bir Zamanlar Bahçede serisinin parçası Pasaklı'nın Sanat Galerisi adlı sıcacık kitabı tanıtmak istiyorum.
Pasaklı, bir gübre böceğidir. Diğer gübre böcekleri gibi ağır gübre toplarını yuvarlayıp kaldıramıyor; fiziksel olarak diğer gübre böceklerinden daha zayıf kalıyor.Bu yüzden Pasaklı kendini yetersiz hissediyor ve arkadaşları da onunla dalga geçiyor. Tam morali bozukken yanından geçen rengârenk Pırıl isimli kelebek, ona : “Senin de güçlü başka yönlerin var!” diyerek uçup gidiyor.
Bu sözler Pasaklı'nın kafasında bir ışık yakıyor .Tam o sırada havanın esintisiyle çiçek yaprakları etrafında uçuşmaya başlıyor .Pasaklı bir taç yaprağı yakalıyor ve birden aklına yepyeni fikirler üşüşüyor. Doğadan, çiçeklerden, yapraklardan ve hayal gücünden ilham alarak eşsiz sanat eserleri yaratmaya başlıyor. Sonra da bu eserleri sergilemek için Pasaklı'nın Sanat Galerisi'ni açıyor.
Peki, Pasaklı'nın açtığı bu sanat galerisini görmeye gelen olacak mı? Bu sorunun cevabı ise kitabın içinde saklı…
Kitapta, kendini olduğun gibi kabul etmeyi, içimizdeki farklılığın aslında en büyük zenginlik olduğunu, hayal gücü ve yaratıcılığın ne kadar güçlü olduğunu cıvıl cıvıl resimler eşliğinde bahsediliyor.Özellikle özgüvenini geliştirmek isteyen minikler için harika bir motivasyon kaynağı bir kitap.