2026 16. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2026 20:16
Tunç Tataker Farkındalık Cehennemdir Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık mezunu olan yazarı Instagram'da takip ediyorum. Geçtiğimiz günlerde kitabevi raflarında kitabını gördüm ve itiraf edeyim biraz da önyargıyla aldım kitabı. Ne kadar iyi olabilir ki dedim. Bilinen psikolojik analizler, birkaç alıntı, çocukluk travmaları, kişisel gelişim klişeleri falan filan... Ama ne kadar önyargılı davrandığımı kitabın ilk satırlarını okuduğum andan itibaren anladım. Kitap klişenin ötesinde aile travmalarımızın kökenine iniyor. Hem de hepimizin anlayacağı dilde. Yalın ve akıcı... Anne-baba-çocuk ilişkisi, kadın-erkek ilişkisi, iş hayatı sorunları ve yaşadığımız toplum hakkında detaylı bilgiler veriyor ve çözüm odaklı yaklaşımlar paylaşıyor. Aile ve ilişki travmalarıyla yüzleşmeye hazır olan herkese kitabı tavsiye ederim. Doyurucu bir okuma oldu. Kitaptan birkaç alıntı ile bitirelim: İç sıkıntısı, kaçırılmış bir hayatın ağırlığıdır. Başka bir yaşamın mümkün olduğunun farkındayken, saçma bir hayatın içinde sıkışmanın sessiz çığlığıdır." "Cehennem, varoluşuna uygun olmayan bir ortamda, seni asla anlamayan insanlarla yaşamak zorunda kalmaktır." "Aydınlanmanın özü asidir."
Farkındalık CehennemdirTunç Tataker · Tuhaf Yayınları · 2025401 okunma