Puan vermedi·218 syf.····Okunma: 20 Şubat 2026 12:14 Ayla Kutlu, Islak Güneş'te çok partili hayata geçişin etkilerini anlatır. Yazar, Adnan Menderes dönemini eleştirir. Amerika'dan gelen yardımlar, yeni gelen ürünler, yiyecekler de aktarılır. El yapımı oyuncaklar yerini plastik oyuncaklara bırakır. Çocukların oyunları, paylaşımları ve hayatlarına dair önemli olayları anlatır. Bir mahallede yaşayan anlatıcı, kendi ailesinden başlayarak komşuların ve mahallesinin adeta resmini çizer. Her birinin evine konuk oluruz. Dönemin siyasi koşulları, halkın sorunları, sosyolojik açıdan değişim dikkat çeker. Çevredeki apartmanlar çoğalır. Taş duvarlar yükselirken aynı zamanda kişiler de aynı kalmadan değişim ve dönüşüm geçirir. İnsanların psikolojisi de zarar görür. Her ailede kayıplar, acılar ve sorunlar vardır. Bir dönemin siyasi, sosyal ve psikolojik açıdan değişimi her yönüyle ele alınır. Çocukluk döneminin en güzel yıllarında yaşanan anlar unutulmaz. Büyüyünce de geçmiş zaman ve şimdiki zaman karşılaştırmaları, çatışmaları yaşanmaya devam eder.
Yazarın, ilk eserlerini incelemek isteyenler için başvurulabilecek bir roman.
İyi okumalar dilerim.