Güzel yazılan genç yetişkin kitaplarına hep bayılmışımdır. Belli başlı klişeler, abartısız yazıldığında tadından yenmiyor benim için. Bu kitap da o klişelerle oldukça güzel başlamıştı. Sayfalar akıp gidiyordu ta ki son 50-60 sayfaya kadar.
Asher'ın Sidney'e uzun zamandır aşık olması ve onun için hediye alması ya da annesinin verdiği fotoğrafı görünür yerde saklaması vs çok tatlı detaylardı. Sidney'in da Asher'a olan karşılıklı hisleri anlaşılabilirdi ama oturmayan şeyler vardı kafamda. Mesela birçok yerde Sidney'in eski sevgilileriyle neden yapamadığı anlatılırken Asher için böyle detaylar yoktu. Sidney ona sorduğunda bile düzgün cevap vermedi. Aklında Sidney olduğu için ilişkisinin sürmediğini düşündüm doğal olarak ama kendimce yorum yapmak yerine karakterden gerçeği duymayı isterdim.
Ayrıca o ilk yaz Sidney, onu Lindsay'i öperken görmüş olduğunu Asher'e hiç itiraf etmedi ve bu yüzden neden öptüğünü de öğrenemedik. Lindsay, umursamaz bir ifadeyle 14 yaşındaki bir çocuğun öpücüğe karşı koyamayacağını ifade ettiğinde bile (ki bence çok saçma) Sidney, içinden Asher'ın yapmayacağını düşünüyor ama gidip nedenini sormak yerine bunu kabulleniyor. Başka birinden hoşlanan bir çocuğun, onu öpen kıza karşılık vermesi çok saçmaydı ve bunu normal karşılamaları daha da saçmaydı. Sonuçta bu olay, onca yıllık düşmanlıklarının başlangıcı olmuş ve Sidney, Asher'dan kendince intikam almaya çalıştığında Asher ne olduğunu bile sormadan direkt karşılık vermiş. Olmamış ya, cidden olmamış yani.
Ayrıca o son mesele yüzünden çiftin ayrılması (ki bence Sidney'in bütün güvensizliğinin altında Asher'ın ona açılmasını beklerken Lindsay'ı öptüğünü görmesi ve bunu atlatamamış olması vardı) kitabın uzatılması için yapılmış gereksiz bir olaydı bence. Ayrıldılar ve aynı okula gidip 2-3 ay neredeyse birbirleriyle doğru düzgün konuşmadılar ama Sidney bir adım attığı anda Asher hemen ikna oldu. Madem böyle olacaktı o kadar süre neden ayrı kaldı bu çocuklar? Yaşları 15-16 olsa yine bir nebze anlayacağım ama 18 yaşındalar. Nereden tutarsak tutalım elde kalıyor.
Kısacası yazarın konuyu ele alış şekli sınıfta kaldı benim için. Ha, okuduğuma pişman da değilim ama bayıla bayıla okuduğum diğer genç yetişkin kitaplarının altında kaldı maalesef.