Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 21 Şubat 2026 02:04 Öncelikle yazardan okuduğum ilk kitap olduğunu belirtmek isterim. Yazarın kalemine alışana kadar zor okunan bir kitap kafanız karışıyor zaman zaman adapte olamıyorsunuz yani benim açımdan bu şekildeydi.
Hayatı çalınmış harcanmış Esme’nin 61 yıllık hayatını veya hayata tutunmaya çalışmasını okuyoruz. Esme’nin ablasının torunu İris, onun üvey kardeşi Alex, Esme ve esme’nin ablası Kitty tarafından farklı anlatılar mevcut kitap tek bir ağızdan anlatılmıyor. Bahsettiğim kafa karışıklığı da buradan meydana çıkıyor fakat sayfalar ilerledikçe bu duruma alışıyorsunuz. Aynı zamanda kitap bende yarım kalmışlık hissi uyandırdı, sanki devamı olmalıydı böyle bitmemeliydi. Yazarın diğer bir çok beğenilen kitabı hamnet ile yazara tekrardan şans vereceğim.
Kitabı beğendim mi? Şöyle ki o kadar çok gündeme oturup o kadar çok konuşuldu ki sanırım beklentim çok yüksekti. Evet kitap güzel etkileyici fakat beklentimi karşıladığını beni çok fazla içine aldığını söyleyemeyeceğim.
Herkese keyifli okumalar dilerim.