Psikolojik bir gerilim kitabı okumaya hazır mısınız?
O zaman sizi kırmızı ritüel kitabıyla tanıştırayım.
Yazarımız doktor ve bu ayrıntı kitabada çok güzel yansımış. Dili hem akıcı hemde okurken merak uyandıran ve sürekli diken üstünde okuduğum bir kitap oldu.
Kitap Üniversite çalışan Arkeolog elif’in cesedinin bulunmasıyla başlıyor. Gelen bir telefon üzerine adli tıp doktoru soner ve savcı volkan olay yerinde elifi buluyor.
Yalnız elif’in üzerinde derin çizikler, anlamsız semboller ve bir not bulunuyor
Olayların üzerine gittikçe daha da tuhaflaşıyor ve elif’in cinayetini çözmeye çalışırken farklı olaylarla karşılaşıyorlar. Üstelik elif’in sınıf arkadaşınında kayıp olduğu ortaya çıkıyor
Daha sonra bu cinayeti çözmek için profesörden Kaya’dan yardım istiyorlar. Kaya tam sonucuna vardığı bir gün soner ve savcı volkan profesörün evine gidiyorlar ama karşılaştıkları manzarayla şoka uğruyorlar. Profesör öldürülmüş. Elife benzer şekilde.
Bu cinayet aslında normal bir cinayet değil bir ritüel. Peki Öldürülen kişilerin birbirleriyle bağlantısı ne?
Bu kurbanların suçu ya da ortak özelliği ne?
Canımın sıkıldığı yerler üzüldüğüm yerler hatta korktuğum yerler bile oldu ama bu heyecanı sevdim
Sürekli kafamın içinde olayları bende çözmeye çalıştım . Hatta rüyama bile girdi
Sizde bu tarz bir kitap okumak hem gerilimi iliklerinize kadar hissetmek hemde az da olsa korkmak isterseniz tavsiyemdir