···Okunma: 21 Şubat 2026 23:42 Lucia Ashta | Peri Lideri
Selamm,
Embermere Soyluları serisinin ikinci kitabıyla geldimm
Hızlı bir başlangıçla, önceki kitabımızın kaldığı yerden başlıyor ve kendimizi birden yine o evrene, o ana ışınlanmış buluyoruz. Kelimenim tam anlamıyla, nefes aldırmadan devam ediyor
Elowyn’in kimliği artık saklı değil. Kim olduğunu herkes biliyor ve bu bilinirlik onu korumak yerine hedef tahtası haline getiriyor. Kaçsa dert, kalsa ölüm, dirense başka bir felaket…
Elowyn’in en sevdiğim yanı susmaması.Korkuyor, yoruluyor, bazen çaresiz kalıyor ama tamamen teslim olmuyor.Hatta bazen fazla inatçı bile diyebilirim ama o inat olmasa zaten çoktan yok edilirdi.
Etrafı insanlarla dolu ama güvenebileceği kimse yok. Herkesin bir ajandası var ve Elowyn çoğu zaman sadece o planların ortasında sıkışmış bir piyon gibi.
Rush konusu ise tam bir kalp sıkıştırıyor. Ona kızıyorum ama aynı zamanda anlıyorum. Sonra tekrar kızıyorum. Kısır döngü resmen. Sadakati başka yerde, kalbi başka yerde. Elowyn’le yan yana geldikleri sahnelerde öyle bir elektrik var ki, hem romantik hem de acı verici. Çünkü biliyorsun ki ne olursa olsun bir taraf mutlaka kırılacak.
Ah bir de kraliçemiz var tabi. Ona katlanmak en zor şeydi. Kötülüğün vücut bulmuş hali resmen. El’e yaptıkları, Rush’a direttikleri… sinir uçlarımızla oynuyor. Her sayfayı cezasını bulmasını dileyerek okudum.
El’in annesini öğrendiği sahne de tempo yükseliyor ve tahmin edersiniz ki sona geliyoruz. Ama asıl şok eden sahne bu değil. O son sahne, o final… Bir sayfa daha olmadığını görünce boş boş duvara baktıran türden. Ah El, ah Rush…. Ne diyeceğimi biliyorum da spoiler vermemek için susuyorum
Devamını da büyük bir merakla bekliyorum. Umarım devam kitabı yüzümüzü güldürür. Hemen gelmeli