·176 syf.····Okunma: 22 Şubat 2026 00:01 İlk olarak kaliteli bir kitap okuduğumu söylemeliyim. Bir kitapta arayabileceğim tüm özellikler mevcuttu. Akıcılık, sürükleyicilik, merak duygusu, edebi anlatım, okuyucunun tamamlamasına bırakılan boşluklar gibi. Abone olduğum uygulamanın şubat ayı kitaplarındandı. İyi ki öyleydi. Belki de kendi seçimimle hiç almayacağım bir kitaptı.
Özellikle 30 yaştan sonra kendini hissettiren “daha az insan ve daha çok ev sakinliği” ihtiyacımı yoğun hissettiğim günlerde olduğumdan mı bilmiyorum ama anlatılan manastırın huzurunu sadece okuyarak öyle güzel hissettim ki… Sadece okuyarak diye özellikle belirtiyorum çünkü evet çok güzel bir anlatıma sahipti.
Şimdi tüm bu yaşananlar gerçek miydi yoksa yalnızca Conway’in zihninde mi olup bitti bunu düşünme zamanı. Kendimi onun yerine koyup döner miydim diye düşüyorum. Eğer ardımda benim yokluğumu hissedecek çocuklar olmasa kesinlikle dönmezdim. Her şeyden uzak dingin bir hayat yaşamayı tüm bu curcunaya tercih ederdim. Yine belki bu bağlantıyı kurmak saçma ama şunu da düşündüm ki şimdi evimde mutluyum ama biliyorum ki dünyanın başka yerlerinde yaşanan bambaşka hayatlar, binbir türlü kötülükler var. Her ne kadar günlük huzurun peşinde olsam da içimde bir yer eminim ki ömrüm boyunca hiç rahat olmayacak. Ve o manastırda da olsam, dünya yansa yanmayacak da olsam, içten içe bileceğim ki “hayat birileri için hala cehennem olmaya devam ediyor.”
Böyle bir sonuca herkes ulaşamazdı sanırım, neyse kısaca MUTLAKA OKUYUN.