Merhabaaa sevgili okurlar! Bugün çok sevdiğim bir yazarın yine çok güzel ve bana kalırsa çok değinilmeyen konulu kitabını size öneri olarak sunuyorum.
İşte Öneriniiiiiz: Her Şeyin Işığı
Gerçekten hem konusu, hem kapak tasarım:-D, hem de anlatım tarzıyla çok hoş bir kitap. Anlatmaya önce konusundan başlamak istiyorum. Fakat spoiler istemeyen okurlarımız bu incelemeyi atlamalı, haberiniz olsun;-)
KONU:
Konusu yukarıda bahsettiğim gibi daha önce çok işlenmemiş bir konu bana kalırsa. İki çocuk(Zofia ve Tom) aslında başta sadece tek ebeveyn ile yaşıyor. Zofia annesini küçük yaşta kaybettiğinde babasıyla yaşıyor ve Tom da babası tarafından hem fiziksel hem psikolojik açıdan gerçekten ağır şiddetlere maruz kalıyor annesiyle beraber, sonrasında sadece annesiyle yaşamaya başlıyor. Fakat aradan biraz zaman geçince Zofia'nın babası ile Tom'un annesi evlenmeye karar veriyor. Haliyle iki çocuğunda hayatları bir anda değişiyor! Zofia çok gürültü, hareketli fakat Tom da bir o kadar sessiz, sakin. Birbirlerine hiç benzemeyen bu iki çocuk elbette anlaşmakta da zorluklar yaşıyor. Taa kiii bebek haberini duyana kadar. Başta Zofia bu işe pek sıcak bakmasa da (doğduğu da dahil) sonra alışıyor ve Tom ile Zofia da artık kardeş gibi olabiliyor. Yani demek istediğim bebek onları birleştiriyor, yaraları sarıp iyileştiriyor.
BENİM ANA FİKRİM:
Bence kitapta verilmek istenen en önemli mesajlardan bir ne kadar farklı olursak olalım her zaman anlaşabiliriz, önemli olan yaralarımızı beraber sarabilmek, birbirimize daha fazla yara açıp can acıtmamak ki bence bu çok önemli. Yine de dediğim gibi böyle bir konu daha önce işlediyse çok azdır ve ben iç dünyalarımıza gereken, ruhumuza gereken ve en önemlisi hepimize, EVRENİMİZE gereken en önemli konulardan, ana fikirlere biri olduğunu da düşünüyorum. Elbette ana fikir tam olarak bu olmayabilir ancak ben böyle anlamak istemiş, anlamış da olabilirim. Malum bu tarz işlerde(Türkçe konularından bahsediyorum) pek iyi değilim;-)
KAPAK TASARIMI:
Elbette böyle bir şey yok. Ama Katya Balen'in kitap kapaklarını çok beğendiğim için ben eklemek istedim. Kitap kapağı bence çok güzel ve uyumlu, biraz sulu boya (farklı bir boya da olabilir) ile yapıldığını andırdı bana. Kapaktaki kağıttan turna kuşu görselleri de elbette harika ama onların amacını söyleyip sizin heyecanımız da kaçırmayacağım. Yukarıda yeterince spoiler verdim zaten.
Umarım güzel bir inceleme olmuştur, eğer okumayı düşünüyorsanız her birinize iyi okumalar diliyorum:-) Ancak biraz fazla spoilerlı olmuş galiba, baya da gevezelik etmişim kusura bakmayın;-)
Spoiler olan kısmı okumayı tercih etmedim.Belki ileride okurum kitabı diye.Diğer kısımları okudum tabii ve bence çok güzel bir inceleme olmuş.Eminim birilerine faydalı olacaktır.Kapak tasarımı kısmını çok beğendimi de söylemesem olmazdı.🙃🤍