Spoilerr
2026 10. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2026 17:00
Yanlış Yer Yanlış Zaman, zaman döngüsü temasıyla dikkat çeken, bilim kurgu ve gerilimi başarılı şekilde harmanlayan bir roman. Baş karakterimiz Jen, oğlunun işlediği korkunç bir suçla sarsılıyor. Tam her şeyin bittiğini düşündüğü anda zamanda geriye gitmeye başlıyor. Her uyandığında bir gün daha geçmişe dönüyor ve bu sayede hem cinayetin arkasındaki gerçeği hem de ailesi hakkında daha önce fark edemediği detayları görmeye başlıyor. Jen başta kendini sorguluyor: “Ben nerede yanlış yaptım da bu çocuk böyle oldu?” Ancak zaman ilerledikçe asıl hatanın kendisinden değil, kocasından kaynaklandığını öğreniyor. Bu hata, yıllar boyunca tüm aile hayatına sessizce sirayet etmiş ve sonunda büyük bir kırılmaya yol açmış. Roman, aslında hepimizin zaman zaman kurduğu o düşünceyi merkezine alıyor: “Keşke o ana dönebilsem… Neyi değiştirirdim?” Bu yönüyle kitap sadece bir gerilim hikâyesi değil; pişmanlık, seçimler ve ebeveynlik üzerine de güçlü bir sorgulama sunuyor. Oldukça akıcı bir anlatıma sahip; ancak zaman geçişleri nedeniyle dikkatli okunması gereken bir kitap. Özellikle finali ve yazarın anneler hakkında eklediği not beni çok etkiledi. O satırları okurken gerçekten tüylerim diken diken oldu. Benim için hem sürükleyici hem de duygusal açıdan iz bırakan bir romandı.
Yanlış Yer Yanlış ZamanGillian McAllister · Olimpos Yayınları · 20231,276 okunma