2026 17. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 00:00
#içimdekiyaz #zeynepçakman “Aşk ve nefret arasındaki mesafe yalnızca bir adımdı.” Yasemin ve Egemen okulun bahçesinde birbirlerini ilk gördükleri anda etkilenirler. Zamanla aşkları büyür ve evlenirler. Yasemin iç mimardır ancak eşinin isteği üzerine çalışmaz. Egemen ise aile şirketinin başındadır. Ülkenin tanınmış ailelerinden olmaları nedeniyle sık sık davetlere katılırlar. Ancak Yasemin bu dünyadan hiç hoşlanmaz yine de eşine olan sevgisinden dolayı katlanır. Egemen, ortağı ve asistanı gittikleri bir iş gezisinden sonra ortadan kaybolurlar. Aradan tam üç yıl geçer. Yasemin bu süre zarfında kayınvalidesi ile yaşamaktadır. Ama onun için gerçek cehennem şimdi başlamıştır. Sevdiği adamın kaybı yetmezmiş gibi sadece gösterişten ibaret olan kayınvalidesi ile yaşamak genç kadın için çok zordur. Artık dayanamaz ve bu kaostan kurtulmak için çalışmaya başlar. Bir gün Egemen ve yanındakilerin sağ sağlim bulunduğu haberi ise aileye bomba gibi düşer. Egemen dönmüştür ama Yasemin için o artık eski tanıdığı ve aşık olduğu adam değildir. Yaşananların etkisiyle ikili yıllar sonra kavuşmuşken içten içe tekrar kaybetmeye başlarlar. ‘İçimdeki Yaz’ Yasemin ve Egemen’in birbirlerini tekrar keşfetme sürecini anlatan bir hikaye. Acı olaylar ve yıllar her ikisini de değiştirir. Egemen artık eski adam değildir ve aralarındaki ilişkiye çok zarar verir. Yasemin ise onun yokluğunda hem acısını yaşar hem de hayattaki amacını bulur. İhanetler, yanlış anlamalar ve ayrılıklar bu iki genci birbirinden uzaklaştırır. Ancak sevginin ve sabrın gücü ile yollarını tekrar bulurlar. ‘İçimdeki Yaz’ yazarın akıcı kalemi ile kısa ama sıcacık ve içime dokunan bir kurguydu. Sizde Yasemin ve Egemen’in bütün zorluklara rağmen yıkılmayan sevgilerine eşlik etmek isterseniz tavsiye ederim. Yeni kitaplarda görüşmek üzere
İçimdeki YazZeynep Özlem Çakman · Kaktüs Sanat Yayınevi · 20258 okunma