2026 4. kitabı
Sultan Selahaddin eyyubi hakkında güzel bir özet çalışması olmuş... Bence birçok insan ecdadımız Selahattin eyyübi hakkında bilgisi olmadığı için filistin ve mescidi aksa hakkında gerekli önem ve ehemmiyeti veremiyor maalesef. Bu yüzden böyle tarihe öncülük etmiş şahsiyetlerin hayatı ve icraatları bilinmesi için,ümmet birliği ve beraberleriği için bu gibi eserlerin yazılıp,toplum içine yayılması son derece önemlidir diye düşünüyorum. Bu kitap ve yine başka okumalarımdan çıkardığım bir ders ki; eğer bir millet,bir devlet,bir ümmet,bir toplum,bir aile bir olmadıkça birlik yapmadıkça,başarı ve fetih gelmemiştir. Aynı şekilde Selahattin Eyyubi de böyle yapmıştır.Kudüs'ün fethini adeta ilmek ilmek işlemiş,sabırla ve namazla dua ile yıllarca ümmet birliğinin peşinde koşarak,bu uğurda emek harcayarak,bedel ödeyerek ismini unutulmaz liderler arasına yazdırdı ama en önemlisi Hz.Ömerden sonra kudüsü fetheden,88 yıl kafir zulmünden o kutsal şehri kurtaran komutan olarak tarihe ismi kazındı.
Selahaddin Eyyübi - Minberin SırrıAbdullah Yıldız · Pınar Yayınları · 2018444 okunma