2026 12. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2026 05:31
Bazen ağır bir edebi eserin ardından daha sakin bir kitap okumak iyi gelir diye düşünürüz. Ben de öyle düşündüm. Ama ne yazık ki bu kitap bana iyi gelmedi. Okurken çok zorlanmadım ama sıkıldım. Hikâye fazlasıyla sakin ilerliyor ve bazı bölümlerin gereksiz uzatıldığını hissettim. Ciddi bir olay örgüsü ya da heyecan bekliyordum; fakat kitap daha çok içsel bir yolculuk üzerine kuruluydu. Koruyucu ailesiyle büyüyen Genie, geçirdiği bir kazada koruyucu annesi Anna’yı kaybeder ve kendini bu ölümden sorumlu tutar. Aradan bir yıl geçmesine rağmen acısı dinmez. Koruyucu babası, eşinin ölümünün ardından Genie’ye geçmişle ilgili gerçekleri anlatır. Başta biyolojik annesini aramak istemeyen Genie, zamanla merakına yenik düşer ve İngiltere'den Zelanda'ya gider. Annesi ise her şeyden habersiz Genie'nin Zelanda'ya geldiği zamanda o da İngiltere'ye gider. Genie beklerken bir at çiftliğinde çalışmaya başlar; yeni dostluklar kurar ve aşkla tanışır. Konusunu böyle anlatmam yeterli olur. Dinlendirici, sakin ve duygusal bir hikâye arayanlara hitap edebilir. Ama ben biraz daha hareket, biraz daha derinlik aradığım için kitap bana geçmedi. Sevgilerle.
Bir Kış SabahıIsabelle Broom · Sonsuz Kitap Yayınları · 202416 okunma