2026 13. kitabı
#ChrisCarter #GeceSapığı #PegasusYayınları “Geçmişin cinayeti, günümüzde yankılanıyor..” “o, senin içinde ..” Chris Carter hayranları burada mı Carter okurları bilir; onun kaleminden çıkan her satır, insan zihninin en kuytu ve en karanlık köşelerine yapılan bir yolculuktur. Bir süredir yeni çevirilerini beklediğimiz polisiye gerilimin duayeni Carter ; “Haçlı Katil, Kanlı Selfie ve Korku Avcısı” gibi kült eserlerinden sonra nihayet sessizliğini bozarak; “Robert Hunter” serisinin halkaları olan "Gece Sapığı, Ölüm Sanatçısı, Teker Teker, Şeytani Zihin" ile sahnelere bir kez daha muazzam bir dönüş yaptı Dedektif Hunter’ın zekasıyla karanlık dehlizlerde kaybolmaya hazırsanız; Carter bizi yine uykusuz gecelere davet ediyor. Carter evreninde, bir kez daha karanlık başlıyor Peki sizler Carter’ın o tekinsiz dünyasına girmeye hazır mısınız * * * * * * * * * GECE SAPIĞI'nda: Geçmişin sessiz çığlığı; Günümüzün kabusuna dönüşüyor Bazı cinayetler ise sadece öldürmez; Bir mesaj fısıldar haykırırcasına..!! Suç psikolojisi uzmanı Chris Carter; gerçek seri katillerin zihin kıvrımlarında biriktirdiği tecrübeyi, Robert Hunter serisinin halkası olan “Gece Sapığı” ile yeniden kusursuz bir dehşete dönüştürüyor. Ölümün en "Aşık" hali ile Los Angeles sokaklarında gece, sadece karanlığı değil, bir zanaatkarın soğukkanlılığını da getiriyor, aşk ile birlikte .. Genç kadınlar evlerinden sinsice kaçırılır. Ne tesadüftür ki kadınların hepsi kızıl saçlı ve sanatkârlardır Ancak bulunan cesetler alışılmışın çok ötesinde bir vahşeti işaret ediyor: Ağızları ve mahrem bölgeleri , ayakkabı ipliği ve iğnesiyle dikilmiş; Vücutlarının içine ise yerleştirilmiş , kendinden mekanızmalı ölümcül silahlar vardır : Bir el bombası.. 🪭 Yelpaze gibi açılan keskin bıçaklar.. Bir işaret fişeği... Her kurbanın göz hizasında ise kan donduran o not bulunurken ; "O, senin içinde." Her kurban ise yerden 30 cm yüksekliğe yerleştirilmiş, bir sedye üzerinedir .. Bu noktada ise hikâye bambaşka bir hal alıp ; Aşkın kanlı tasvirine dönüşüyor.. Katilimiz ; tam bu noktada,bir sadistten çok daha fazlasına dönüşür O ; bir "TERCÜMAN”dır artık Şöyleki; Kurbanlarına şiddet uygulamıyor, aksine onlara en büyük tutkuyla bağlanıp, sabırla bekliyor.. Onlara ; kendi aşkını değil, bizzat kurbanların kendi cümleleriyle tarif ettiği "AŞKIN HİSSETTİRDİKLERİNİ" yaşatıyor Kimine göre aşk; içindeki bir patlama.. Kimine göre keskin bir sızı.. Kimine göre ise havai fişektir.. Tam bu noktada katil; bu soyut tarifleri, somut birer ölüm sanatına dönüştürüyor. Tam anlamıyla "Zekanın ve Travmanın Düellosu - gövde gösterisi" Dedektif Robert Hunter ve ortağı Garcia ise sadece bir katilin değil, kusursuz bir planın peşindedirler de aynı zamanda.. Bir okuyucu olarak sayfaları çevirirken kendinizi bir sinema salonunda, nabzı hiç düşmeyen bir gerilimin ortasında buluyorsunuz adeta Carter, ceset tasvirlerinden mekan analizlerine kadar öyle bir görsel şölen sunuyor ki, her detay zihninizde bir fotoğraf karesine dönüşüyor Tüm bunlara karşın, kitabın asıl gücü ise katilin iç sesinde gizli Empati ile korkunun aynı ipte yürüdüğü bu hikâyede sizlerde içten içe şu soruyu soracaksınız: Bir insan "nasıl öldürür"den ziyade; Bir insan "nasıl bu hale gelir" Gece Sapığı, sadece bir polisiye değil; acının, travmanın ve geçmişin günümüzü nasıl kanattığının bir anatomiside aynı zamanda Neden sadece kızıl saçlılar ve fırçası ile dünyayı boyayanlar Neden ;onların , hayallerindeki aşkı birer işkenceye dönüştürüyor Bu ,30 cm yüksekliğe yerleştirilmiş sedyenin esrarı nedir Kafalarda oluşan bir çok sorunun yanıtını elbette ki kitabımızda bulacaksınız Eğer sizlerde saf kan bir kurgu arıyorsanız, Robert Hunter’ın bu zorlu sınavına davetlisiniz.
1000k
Gece SapığıChris Carter · Pegasus Yayınları · 2025234 okunma
😘👍
Okumayı özlediğim yorumlar 😘 yine gerilim had safhada 🌷💖
Melek Ulu
Canım benim çok teşekkür ederim.. uzun zamandır dilimize çevrilmesini beklediğim bir kalem olunca, hem okuması hem de yorum yapması keyifli oluyor.. mutlaka sende tanışmalısın 🤌🏼💯