Herkese Merhaba
Bugün sizlere Nurcan Özturan kaleminden Baccara Gülü kitabının yorumu ile geldim
Şubat ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 44 sayfalık bir kitap
"Hayat, sonsuzlukta zaman geçsin diye kurulmuş bir oyun... Ve oyun bitince hepimiz eve döneceğiz."
Hepimizin içinde hapsolduğu o görünmez duvarları, sistemi ve normal kabul edilen her şeyi masaya yatıran gerçek yaşam hikayesi; Baccara Gülü
Hikâye, kendini 10 yıl boyunca çocuklarına adayan, onlar için kendi varlığından vazgeçen bir annenin samimi itiraflarıyla başlıyor. Ama sonra 27 yaşında bir kırılma yaşıyor; her şeyi ve herkesi geride bırakıp kendi olma isteği... Çok radikal değil mi?
Yazarın en sevdiğim felsefesi şu; "Var olduğum için acı çekmekle yükümlü değilim. Aksine buraya eğlence olsun diye geldim." Hayatı sonsuzlukta geçen bir oyun olarak görmesi, bakış açınızı bir anda değiştirebilir.
Henüz 5 yaşındayken an kavramını fark etmesi, ertesi gün yaşayacağı olayları rüyasında bire bir görmesi... "Zaman yok, sadece an ve bilincimiz var" diyor yazar.
Burası çok acayip! Yazar, 19 yaşından itibaren Arkonlar dediği varlıkların onu uykusunda ziyaret ettiğini, bedenini kıpırdatamadığı felç anlarını ve zihnini okuyan varlıklarla karşılaşmalarını anlatıyor. Bildiğiniz gerçekliği sorgulatıyor.
Toplumun sorgulamadan yaşamasını, inandığı kitabı bile anlamadan okumasını çok sert eleştiriyor. Sistemi, insanları sadece çalışıp çoğalmaya programlayan bir yapı olarak görüyor.
Nurcan hocamızın dili çok dobra ve cesur. Bir yanda tutkunun kırmızısı, diğer yanda yokluğun siyahı... Tıpkı ismindeki o koyu renkli Baccara Gülü gibi hem sert hem de çok derin. Kendi etik anlayışını, kimseye zarar vermediğin sürece doğru senindir diyerek o kadar güzel özetliyor ki...
Eğer siz de "Hayat sadece çalışmak ve çoğalmak mı?" diye soruyorsanız veya rüyaların, zamanın ötesindeki o gizemli alanı merak ediyorsanız bu gerçek hayat hikayesine mutlaka bir şans verin.
Sizce hayat, sonunda "eve döneceğimiz" büyük bir oyun olabilir mi?
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ