·358 syf.····Okunma: 22 Şubat 2026 20:22 Bir hakimin anılarına ortak olmak ister misin?
İsminden de anlayacağınız üzere bu kitapta genç bir hakimin yaşadıkları var. Hatta hakim olasıya kadar geçirdiği süreç de kitaba dahil desek daha doğru olur.
Kitabımız hakim beyin hakim olasıya kadar yaşadıkları ile başlıyor, o sürece bizleri ortak ediyor.
Diğer bölümde ise olaylardaki gerçek kişilerin kimliklerini gizli tutarak başına gelen, şahitlik ettiği anıları bizlerle paylaşıyor. Hakim beyin yerine siz geçiyor karar veriyorsunuz. Okurken bazen üzülüyor bazen de gülüyorsunuz.
Bence her insanın adli vakalara merakı vardır. Özellikle bu konulara yabancı biriyseniz kitabı okurken bazı olaylarda vicdanınız sızlayacak ve ağzınız açık kalacak. Kitapla birlikte yaşanan olaylara karar veren mercii olarak daha yakından şahitlik edebilirsiniz.
Bir avukat olarak bu tür olaylara şahitlik etmeye başlasam da geçen yıllar ve artan deneyimle birlikte insanın gördüğü olay yelpazesi de genişliyor diyebiliriz.
Anıların içinden bir tane seçerek en çok etkilendiğim anı bu oldu diyemem çünkü birden çok vardı lakin adliye koridorlarında gezinmek, mağdurlarla karşılaşmak, faili bulmak, olayların arka perdesine göz atmak isteyen herkese kitabı tavsiye ederim.
Yazarın akıcı dilini çok beğendim, ayrıca hukukçu olarak kullandığı terimler okurken beni ayrıca mutlu etti. Büyük bir ilgiyle okudum, sizlerin de dizi izler gibi merak içerisinde okuyacağınıza eminim.