Puan vermedi·136 syf.····Okunma: 19 Kasım 2025 22:13 Diğer Ev, benim Rachel Cusk’tan okuduğum ikinci kitap. İlk okumam Çerçeve ile olmuştu ve kitaba kalbimi bırakmıştım. Yazarın daha yeni metinlerinden biri olan Diğer Ev, tam anlamıyla yazarın üslubunu net şekilde anlatan metinlerden biri. Hayranı olduğu ressamı bir inziva ve çalışma süreci için diğer ev dedikleri ve kendi evlerine çok yakın olan ikincil yaşam alanlarına davet eden ana karakterimizin, kocasıyla, kızıyla verdiği savaşı, kendisine karşı verdiği iç savaşı ve elbette hayranı olduğu ressam L’yle girdiği iktidar savaşının hikayesini okuyoruz kitapta. Karşımızda çok katmanlı bir kitap var ve çoğu zaman olay örgüsü dışında bir iç hesaplaşma, bir bilinç akışı çözülmesi okuyoruz. Haliyle derinlikli bir kitap ve inceliğiyle ters orantılı şekilde yavaş yavaş okunuyor çünkü bir çok kısmın sindirilmesi zaman alıyor. Ben yazarın Çerçeve’sini çok sevmiş, hayran kalmıştım. Bu kitabı da çok sevdim, bununla birlikte duygusal derinliği sebebiyle mi bilmiyorum, beni fazlaca yordu. Bu tarz zorlayıcı metinleri sevenler için iyi bir okuma süreci olabilir.