Bazı katiller iz bırakır…
Bazıları ise gül bırakır.
Kate Doyle yıllar önce tehlikeli bir seri katil tarafından kaçırılıyor. Bu katil bir kadın avcısı. Fakat o son kurban ve kaçmayı başarıyor. Ve katil polis tarafından öldürülüyor. Bu seri katile halk tarafından Rose Reaper yani (Gül Biçen) adı verilmiş. Ve Kate kurtuluşunun ardından olaydan sonra hayatını yeniden kuruyor.
Aradan üç yıl geçiyor. Karanlık geçmiş geri dönüyor çünkü yeni bir taklitçi katil ortaya çıkıyor. Her yeni kurbanla birlikte Kate’in kapısına tek bir kırmızı gül bırakıyor buda Kate’i yeniden tedirgin ediyor ve korkutuyor. Çünkü onun için geldiğini düşünüyor.
Katilin amacı Gül Biçenin başladığı işi tamamlamak ve bu kez“yedinci” kurbanının kaçması mümkün olmayabilir.
İlk kitaptan hatırladığımız FBI psikoloğu Ryan burda da karşımıza çıkıyor. Kate ilk olayda destek olan kendisi. Ve şimdi yeniden Kate’in yanında olmak ve bu olayı çözmek için geri dönüyor. Tetikte katil kim neden tekrar aynı usülde cinayetler işliyor Kare ve Ryan bunu çözmeye çalışıyor. Fakat bu kitabın en çarpıcı yanı şu: asıl korku katilden değil, geri dönme ihtimalinden geliyor.
Kısacası, Ryan Strickland serisinin ikinci kitabı 7.Kurban, Kate’in travmatik geçmişi ile yeni seri katil arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Ben sevdim türü sevenler mutlaka göz atmalı.