·370 syf.····Okunma: 24 Şubat 2026 18:01 Öncelikle şunu söylemeliyim ki ben bu kitabı gerçekten eleştiremem. Kitap beni eleştirse yeridir yani. O kadar güzeldi ki... Okuduğum en güzel kitaplardan desem abartmış olmam sanırım-hatta en güzeli desem bile. Bu sebeple bu inceleme diğerleri gibi uzun evren analizlerinden ya da karakter incelemelerinden oluşmayacak, elimden geldiğince hislerimi anlatacağım sadece.
Arka kapakta da yazdığı gibi: "hikayeler ikiye ayrılır:gerçek olanlar ve gerçek olması gerekenler." Bu kesinlikle gerçek olması gereken bir hikaye... Hatta şu an içinde bulunduğumuz dünyadan bile daha ait hissettirdiğini söyleyebilirim. Sadece dünyasıyla da değil anlatımı da o kadar samimi ki. Çok büyülü, çok masalsı, belki bazen de çocuksu... Bazı cümlelerde gerçekten kendimi hissettiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Evet, hepimiz o dünyadayız ve gerçekten usta bir hikaye anlatıcısı bize bir masal anlatıyor...
Çoğu güzel ve etkileyici hikaye bir yolculukta geçer zaten. Bazen gerçekten bir yolculuk okuruz bazen de karakterin yolculuğunu. Fakat elimizdeki hikaye gibi bazı hikayeler de vardır ki ikisinin de yanında kendimizin de değiştiğini hissederiz.
Özünde bir çocuk masalı olmasına rağmen bu kadar etkileneceğimi gerçekten bilemezdim. Kısacası ben bu evrene girmekte geç kalmışım. Benim gibi korkunuz ve tereddütünüz olsa da çekinmeden başlayın. Gerçekten pişman olmayacaksınız <3