·504 syf.····Okunma: 24 Şubat 2026 19:50 Selamlar. Uzun zamandır bu kadar güzel bir kitapla yolum kesişmemişti. Bu kitabı okurken resmen masalsı bir dünyanın içine düştüm. Mitolojik atmosferi, saray entrikaları ve o şiir gibi anlatımı beni ilk sayfalardan içine çekti. Ay Tanrıçası’nın kızı olarak büyüyen Xingyin’in hem annesine duyduğu bağlılık hem de kendi kaderini yazma çabası çok etkileyiciydi. Güçlenme sürecini okumak benim için en keyifli kısımdı. Özellikle eğitim sahneleri ve kendini kanıtlama anları çok tatmin ediciydi.Dili inanılmaz betimlemeli ve yer yer gerçekten şiirsel. Bazı sahnelerde durup altını çizmek istedim çünkü atmosfer çok güzel kurulmuştu. Fantastik dünya detaylı ama boğucu değildi. Çin mitolojisinden esinlenen yapı farklı bir tat veriyordu. Aşk üçgeni kısmı ise beni hem heyecanlandırdı hem de biraz kararsız bıraktı. İki erkek karakter de güçlü yazılmış ama yer yer romantik gerilim ana hikâyenin önüne geçiyor gibi hissettim.Bence kitabın en güçlü yanı atmosferi ve duygusu. En zayıf yanı ise tempo dalgalanmasıydı. Bazı bölümler çok akarken bazı yerler biraz uzuyordu.
Lakin genel olarak epik, romantik ve duygusal bir fantastik arıyorsanız kesinlikle tatmin edici. Ben okurken hem görsel bir şölen yaşadım hem de karakterle bağ kurdum.Xingyin’in zayıf bir konumdan kendi gücünü inşa etme süreci tatmin ediciydi. Eğitim, mücadele ve kendi kimliğini bulma kısmı en sevilen detaylardandı.Çin mitolojisinden esinlenmesi kitaba klasik Batı fantastiklerinden farklı bir tat katıyordu. Kültürel detaylar merak uyandırıcıydı. Yazarın yazım dili şiirseldi. Özellikle duygusal sahnelerde his geçişi başarılıydı. Bence zaman zaman romantik kısmın ana hikâyenin önüne geçtiğini düşünüyorum. Kararsızlık süreci uzatılmış hissi verdi. Ana karakterler güçlü ama yan karakterler daha yüzeysel kalabiliyordu. Özlem, fedakârlık ve içsel sorgulamalar zaman zaman tekrara düşüyordu maalesef. Yinede ikinci kitabı delice beklediğimi söylemek isterim.