·408 syf.····Okunma: 23 Şubat 2026 22:44 #İyiRuhlar ~ #KitapYorumu
“Aralığın ilk günü evren bana birkaç armağan verdi. Bir dizi şanssızlık ve görünüşe bakılırsa bir de… hayalet.”
Mutlu akşamlar arkadaşlarım
Yılın 2. ayını da bitirmek üzereyiz ama size yeni yıl ruhunu yansıtan İyi Ruhlar kitabı ile geldim
Geçmiş Noellerin hayaleti Nolan Callahan için yeni bir görev zamanıdır. Önceki noellerde olduğu gibi sıradan bir görevde ona verilen insana musallat olacak ve işini tamamladıktan sonra öbür dünyaya geri döneceğini düşünür. Fakat bu seferki görevi Harriet York diğer insanlardan çok farklıdır. Harriet, rengarenk kişiliği ve güzelliği ile Nolan’ı adeta büyüler.
Harriet York ise teyzesinden kalan antika dükkanında sıradan hayatına devam ederken Noel arifesinde evinin ortasında bir hayalet belirir ve ona musallat olduğunu söyler. Kötü bir insan olmadığı için bunun sebebini anlayamasa da Nolan’a ayak uydurarak geçmişini yeniden keşfetmeye başlar.
Nolan, neden Harriet’e musallat oldu?
Harriet, kötü biri mi?
İkilinin bir araya gelmesinin asıl sebebi ne?
Bu sorulara yanıt ararken ikilinin arasında gelişen duygusal ilişkiye şahit oluyoruz.
.
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, bu kitap bana ilaç gibi geldi.
İş yoğunluğundan bunalıp yorgun argın eve geldiğimde bu tatlı ikilinin hikayesini okurken yüzümde tebessümle dinledim.
Harriet, bıcır bıcır tabir ettiğimiz tatlılıkta sempatik bir karakter. Öyle ki okurken bu kadın ne gibi bir kötülük yapmış olabilir ki diyor insan
Karizmatik hayaletimiz Nolan ise sert görüntüsünün altında düşünceli bir adam.
Harriet’le atışmalarına rağmen onu koruyup kollaması çok tatlıydı
Aralarındaki çekim ve sonrasında yaşananlar ise
Okurken tatlı bir noel filmi izliyor gibi hissettiğim, bana iyi gelen bir kitap oldu.
Bu türde kitapları okumayı seviyorsanız şans verin derim. Yalnızda +18 sahnelerin bulunduğunu da eklemek isterim, bunu bilerek okumaya karar verin.
Bu tatlı kitabı okumama vesile olan Semra ablama da teşekkür ediyorum.
.
#engelsizokurlaokuyoruz