2026 10. kitabı
Annemin Uyurgezer Geceleri Hiçbir aile sırrı uzun süre saklanamaz. Gerçek er yada geç bir gün günyüzüne çıkar. Kapalı kutuların anahtarları bir gün mutlaka gerçekler için çevrilir. Ekonomi profesörü olan Şehnaz için de öyle oldu. Hiç ummadığı bir gecede önce annesinin uyurgezer olduğunu sonrada o sarsıcı gerçekle yüzleşti. Şehnaz'ın bir özelliği daha vardır, unutma yetisini kaybetmiştir. Ne yazık ki herşeyi,her olayı, her anı en ince ayrıntısına kadar hatırlıyordur. Peki Şehnaz'ın bir diğer zaafı ne derseniz de? Bay E. derim. Aynı okulda hocasına aşık olan Şehnaz, evli olmasına rağmen ondan kopamaz. Eşi Eyşan ile kendi içinde savaşlar verir. Bu aşk, mücadele tam otuz yıl sürer. Annesi de kızının bu ilişkisini onaylamaz ama kızının mutluluğuna gölgede düşürmek istemez. Aynı evde yaşayan üç kadın. Üç kuşak,üç farklı kadın,üç farklı kişilik. Şehnaz, annesi Ayhan Öğretmen ve ananesi. Şehnaz'ın ağzından dinliyoruz olayları daha doğrusu beyninden akıp gidenleri. Çünkü herşeyi hatırlıyor Şehnaz. Kendi aile sırlarını ve annesinin gerçekte nasıl biri olmak isteyipte kendini nasıl baskıladığını öğrenirken, geçmişten, Osmanlı Döneminden günümüze kadar kadınların toplumsal baskı altında nasıl ezildiğini de öğreniyor. Evli bir adam ile birlikte olması, belki bazı okuyucular için hoş karşılanmaya bilir. Ayrıca bu herşeyi hatırladığının kanıtı olan uzun paragraflar okurları sıkabilir. Bir çok kitabını okumaktan zevk aldığım yazarın bu son kitabını ben yine severek okudum. Lakin o eski Yeşil Peri Gecesi, Osman vb. kitaplarında ki kadar değil Şehnaz'ın öğrendiği aile sırları ile üç kuşak kadının farklı dünyalarına yolculuk yapmak istiyorsanız kitabı mutlaka okuyun derim. Keyifli okumalar #anneminuyurgezergeceleri #ai̇le #unutma #aşk #uyurgezer
Annemin Uyurgezer GeceleriAyfer Tunç · Can Yayınları · 20267bin okunma