2026 4. kitabı
Melisa Kesmez’le bu kitap sayesinde tanıştım. Küçük Yuvarlak Taşlar benim yazarla ilk karşılaşmam oldu ve açıkçası büyük bir beklentiyle başlamamıştım. “Bir okuyayım” diyerek aldım elime ama sayfalar ilerledikçe o sakin, sade ve samimi dilin içine çekildim. Birbirine temas eden üç hikâye var: Nergis, Elif ve Mehmet. İlk başta ayrı ayrı ilerliyormuş gibi dursa da aslında hepsi birbirini tamamlıyor. Üç öykü okuyorum sanıyorsunuz ama bittiğinde küçük bir roman hissi kalıyor. Kitapta annelik, kökler, yalnızlık, kalmak ve gitmek meseleleri çok yargısız bir dille anlatılıyor. “Bir canlıyı kendine önce alıştırıp sonra dünyanın ortasında tek başına bırakmanın haksızlık olduğunu düşünüyorum.” cümlesi uzun süre aklımda kaldı. Sadece ebeveynlik için değil, kurulan her bağ için geçerli. Altını çizdiğim çok cümle oldu. Yazarın dili gösterişsiz ama dolu. Hiç beklemediğim kadar etkiledi beni. Bu kitapla Melisa Kesmez’le tanışmış olmaktan mutluyum. Sanırım diğer kitaplarını da okumaya başlayacağım. Bende güzel bir burukluk bırakan, sakin ama güçlü bir kitap oldu.
Küçük Yuvarlak TaşlarMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20226,6bin okunma