50 Şef 50 Efsane Tarif
Merhaba arkadaşlar bugün size 50 ŞEY 50 EFSANE TARİF kitabı ile geldim adından anlayacağımız üzere tarif kitabı çok güzel hazırlanmış ince bir şekilde düşünülmüş o yüzden bayıldım neden derseniz "(Kitabın tüm gelirleri, depremden etkilenen kız çocuklarının da desteklendiği Koruncukköylere katkı sağlıyor. projemize katkıda bulunan 50 değerli iyiliksever şefimize teşekkür ederiz.)" bu yüzden
Ben de size bir tarif yaptım (yardım almış olabilirim) bu bir ilk bende beklemiyordum deseler inanmazdım sanırım
Her neyse yaptım ve beğendim ben yarısını yaptık biraz ince bir duy seçmiştim o yüzden ince oldu olsun yine de güzel
Videodaki yaptığıma göre ayarladım.
Tam tarif
•Ayçiçek yağı
•30 g tuz
~ ~
Yapılışı
Bir tencerenin icerisine su, tuz, tereyağı ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Kaynamaya basladıktan sonra un ekleyin ve kısık ateste 1-2 dakika boyunca spatula yardımıyla ununuzu kavurun. Hazırladığınız hamurunuzu tezgâhta soğumaya bırakın. Soğuyan hamurunuza yildiz duy takılı bir sıkma torbasına alın. Bir tencerede avçiçek yağı kızdırın. Hamurunuzu sıkma torbasından yağın içerisine sıkın ve kızartın yumurtaları üç seferde olacak sekilde ekleyin ve yoğurarak karıstırın. Son olarak nişasta ekleyip tekrar yoğurun. Hazırladığınız hamurunuzy Renk almaya başlayınca ocağınızın altını kapatın ve bir süre yağın içerisinde kurutun. Bir kabın içerisinde damak tadınıza göre toz şeker ve tarçını karıştırın. Yağın içerisinde, çıkarttığınız churros larınızı hazırladığınız şekerli karışıma bulayıp servis tabağınıza alın. Yanında vanilya sos, çikolata sos, krema, pudra şekeri ve dondurmayla servis edin.
~ ~
Yemeğin Hikâyesi
Churros bir tür kızarmış hamur tatlısıdır. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, Ibero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Dev letleri'nde popülerdir. Genellikle kahvaltıda champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batınlarak yenmekte dir. Deep frying yöntemi ile pişirilir. Bu yöntem, derin yağda pişirme anlamına gelen bir tekniktir.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..