Puan vermedi·376 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Şubat 2026 03:22 Ana karakterimiz Maia Tamarin bir zamanlar oldukça ünlü olan bir terzi olan babasının yanında çalışır. Herkes onun evleneceğini düşünürken onun tek hayali İmparatorluk terzisi olmaktır.
İmparatorluk terzisinin ölmesi üzerine sarayda kimin Terzi seçileceği merak konusu olurken Maia Tamarinin babasına da davet gelir. Bir yarışma düzenlenecektir. Maianı'n yaşlı babası ve dikişten anlamayan abisi katılamayacağı için bu görevi Maia üstlenmeliydi. Tek çare abisinin yerine geçip saraya girmekti.
Fakat ülkede kadınların terzi olmasının yasak olması Maianı'n önündeki tek engeldi.
Maia abisi Keton'ın kıyafetlerini giyip ailesiyle vedalaşıp imparatorun gönderdiği elciyle birlikte sarayın yolunu tutar. Yalan ve entrika dolu bir yarışma başlamak üzereydi. Maia eğer başarısız olup yakalanırsa cezasının ölüm olacağının farkındaydı. Baş büyücü Edan'ın gözleri üzerindeyken sırrını gizleyip hayallerine kavuşabilecek mi?
Yorum
Ben bu kitaba bayıldımmm. Normalde fantastik kitaplara karşı aşırı ön yargım vardı. Ama bu kitap benim bakış açımı tamamen değiştirdi ve önyargım kırıldı. Serinin ikinci kitabından sonra Hırsızların Dansı serisini de okumayı düşünüyorum. Umarım yarım bırakmadan okuyabilirim.
Yazarın akıcı dili ve anlatım şekli, kitaptaki fantastik öğeler, büyü olayları herşey çok iyiydi.
Baş büyücü Edan'ın ve Maia'nın arasındaki arkadaşlığın aşka evrilme süreci, İmparator Kaujinin Maia'ya verdiği görev için çıktıkları yolda yaşanan olaylar çok iyiydi. Hatta bazı yerlerde güldüğüm oldu.
Maianı'n kaderini belirleyecek seçimler karşısında çaresizliğini hissettiğim de.
Edan'ın Maia'ya olan korumacı tavrı ve ona olan sevgisi çok güzeldi. Leydi Sarnai 'nin bazı yerlerde tavırları çok sinir bozucuydu. Aşırı kibirli ve mutsuz olmayan karakter ( kendine göre haklı gerekçeleri var tabii )
Umarım ikinci kitapta karakter değişimini görürüz.
Kesinlikle fantastiğe giriş olarak bu kitabı önerebilirim. Rahatlıkla ve keyifle okuyabilirsiniz. Ağır fantastik kitaplara giriş yapmadan önce bence değerlendirebilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.