Puan vermedi·640 syf.····Okunma: 23 Şubat 2026 13:53 #birmimozamasalı2
#almina
“Belki de hayatta kalabilmek için dökülen kanlarla köklerimi sulamaya çalışan bir Mimoza'ydım.”
Poyraz artık kendisinden saklanan büyük sırrı öğrenmiştir. Varlığından haberi olmayan bir kızı vardır. Bu büyük haber şok etkisi yaratır ve Poyraz için yepyeni bir hayat başlar. Babadır ancak kızının kendisinden saklandığı gerçeğini bir türlü kabul edemez.
Liza ise artık ait olduğu yerde sevdiği adamın yanındadır. Ancak kızını saklamasının bedelini ödemeye devam eder. Poyraz ve Liza arasında geçmişteki tüm yaşananların konuşulduğu bir yüzleşme gerçekleşir.
Bir taraftan ise bir baba ve kızın birbirlerini tanıma süreci var. Poyraz ve Talya birlikte vakit geçirip kaybettikleri yılları geri kazanmaya çalışıyorlar. Onlar için aile kavramı tamamen değişiyor.
Liza, Poyraz ve Talya gerçek bir aile olmayı başarabilecekler midir? Liza’nın annesinin yeni planları ne ve yaşadıklarından sonra Liza gerçekten toparlanabilecek mi?
‘Bir Mimoza Masalı’ gerçek olaylardan esinlenerek yazıldığı için insanı öyle derinden etkiliyor ki. Birinin tüm bunları yaşamış olduğu gerçeği çok zor. Çünkü Liza’nın yaşadıkları insanın yüreğini burkuyor Özellikle bu acıların en yakınlarından gelmesi daha da üzücü. O nasıl bir anne. Anne demeye bin şahit isteyen bir kadın ve bir insan nasıl bu kadar kötü olabiliyor aklım almıyor.
Kitapta birde Yağız ve Leyla karakterleri var ki onları okumaya bayılıyorum. Atışmaları, didişmeleri çok tatlı. Bu kitapta da açığa çıkan sırlar gerçekten şok ediciydi.
Onlar birlikte bir aile olmaya çalışırken yine kötülerin oyunları içine düşüyorlar. Ama Poyraz ailesini korumaya ve geçmişin intikamını almaya kararlı. Bunda başarılı olabilecek mi devamında göreceğiz çünkü kitap yine çok fena bir yerde bitiyor.
‘Bir Mimoza Masalı’ olarak başlayan ama acı, şiddet, ayrılık ve gözyaşı ile devam eden bu seriyi okumalı, her şeye rağmen dimdik ayakta duran Liza ve onun bütün yaralarını sarıp sarmalayan Poyraz ile tanışmalısınız. Yeni kitaplarda görüşmek üzere