2026 6. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 11:13
Kitap çok güzeldi kısaydı ama çok güzel mesajlar verdi her ortaokul öğrencisinin okuması gerektiği bir kitap olarak nitelendiriyorum. Yetenekli bir kız çocuğu Mieko,  hat sanatla ilgileniyor öğretmeni bu sanatla ilgilenirken kullandığı malzemeleri 4.04 hazine diyor beşinci hazine de güzel kalbi vicdani. Atom bombası düşünce Mieko elinden yaralanıyor ailesi hızlıca sağlığına kavuşması için savaş ortamından uzaklaştırıyor nenesinin ve dedesinin yanına gönderiyor. Mieko elinin yaralı olması nedeniyle artık eskisi gibi hat sanatıyla uğraşamayacağını düşünüyor bununla beraber üzüntüsüyle hayata karşı bakış açısı değişiyor aslında beşinci hazinesi yavaş yavaş elinden gidiyormuş gibi hissediyor. Devamında okula başlaması gerekiyor okula başlıyor eli yaralı olduğu için arkadaşları tarafından zorbalığa maruz kalıyor okula gitmek istemiyor ama çok iyi bir öğretmeni onun istediği zaman Okula dönebileceği konusunda güven veriyor bir de Yoshi adında bir arkadaş ediniyor Mieko. Aslında arkadaşı Yoshi Mieko nun hayatına dokunuyor arkadaşlığın iyileştirici gücüne aslında yazar burada çok güzel değinmiş Mieko ruhen iyileşmeye başlıyor okulda hat yarışması düzenliyorlar arkadaşı Yoshie’nin desteğiyle Mieko yarışmaya katılıyor. En güzel hat görselini Yoshi, Mieko nun yaptığına inanıyor. Arkadaşını çok sevdiğini ve onu her zaman çok özleyeceğini dile getiriyor kitap da bu şekilde bitiyor. Hem savaş görmüş bir çocuğun psikolojisini düzeltmek adına hem de arkadaşlığın ne kadar önemli olduğu vurgusuyla kitap gerçekten çok güzeldi.
Mieko ve Beşinci HazineEleanor Coerr · Beyaz Balina Yayınları · 2017486 okunma