Puan vermedi·325 syf.····Okunma: 25 Şubat 2026 11:38 Algernon' a Çiçekler...Ahh, kalbimi bıraktığım o nadir hikayelerden biri.
İmla hataları, noktalamanın olmayışı ve kelimelerin duyulduğu gibi yazılması...Tam bir çocuk saflığında fakat o bozuk cümlelerin içinde yatan masum bir sevgi...
Düşünsenize, tek dileğiniz "akıllı olmak". Sadece insanlar sizinle dalga geçmesin diye, sadece "normal" olabileyim diye. Bir fareyle -Algernon' la- bile kendinizi kıyaslamak zorunda olmanız.
İşte kitap tam burada insanın canını acıtıyor, boğazını düğümlüyor. "Lütfen beni akıllı yapın.", Charlie' nin toplumda kabul görme yakarışlarıyla bir deneye malzeme olması... Bir insanın kaderini, bir laboratuvar faresinin grafiğiyle ölçüp değiştirmek ne acı.
Deney etkisini gösterdikçe kelimeler birer birer yerini buluyor. Noktalar, virgüller sanki birer mucizeymiş gibi hayatına giriyor. Dilleri, bilimi yutarcasına öğrenirken kelimeleri devleşiyor ancak bu "mükemmel" kelimeler beraberinde soğuk bir yalnızlık da getiriyor.
"Daha önce hiç sahip olmadığınız bir şeyi kaybetmek mi daha zordur, yoksa o şeye hiç sahip olmamış olmak mı?”
Bu kitap size iliklerinize kadar bunu sorgulatıyor. O son cümledeki vedada gelen gözyaşım Charlie'nin kaybetmediği tertemiz kalbinin üzerine damladı.